Arkivyskupas kartu su Lietuvos kariuomenės kapelionais atvyko piligriminėn kelionėn į Romą Tikėjimo metų kontekste.

Arkivyskupas G. Grušas sakė, kad pirmiausia jo kalba prasidėjo nuo padėkos, nes tai pirmas jo susitikimas su Šventuoju Tėvu po paskyrimo Vilniaus arkivyskupu.

"Jis nustebo dėl mano jaunatviškumo, tačiau pats paskyrė tokį arkivyskupą. (Audiencijoje) popiežius kalbėjo apie Dievo tautą, tad perdaviau mūsų Dievo tautos Vilniuje maldą už jį, džiaugiamės jo visais darbais, asmeniškai atnaujinau pasiryžimą, sutikimą, ištikimybę Bažnyčiai ir jam. Tad tai buvo asmeninė proga padėkoti Šventajam Tėvui už jo didelį pasitikėjimą", - sakė Vatikano radijuje arkivyskupas G. Grušas.

Komentuodamas bendrąją popiežiaus katechezę audiencijoje, G. Grušas teigė, kad Šventojo Tėvo trečiadienio kalba jam ir tikintiesiems labai aktuali, aiškinant apie Dievo tautą - mes esam viena Dievo tauta.

"Nors pasaulyje yra įvairių etninių tautų, tačiau negalime užsidaryti nei savo tautose, nei bažnyčiose, turime atsiverti ir eiti pas žmones. Vilniuje, sostinėje, tai labai aktualu, nes turbūt esame pati etniškai įvairiausia vyskupija Lietuvoje: lietuviai, lenkai, baltarusiai. Prasidės Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai, atvažiuos daug europiečių, tad turime būti atviri. Tas atvirumas ir mūsų tikėjimo skleidimas negali užsidaryti savyje", - kalbėjo Vilniaus arkivyskupas.

51-erių metų G. Grušą naujuoju Vilniaus arkivyskupu popiežius Pranciškus paskyrė šių metų balandžio 4 dieną, priėmęs kardinolo Audrio Juozo Bačkio atsistatydinimą.