„Pirma vieta priklauso I. Šimonytei, 22,3 proc., antra vieta – G. Nausėdai, 21,9 proc., tai reiškia, jie abu visiškai tiek pat gauna, skirtumas keturių žmonių nuo tūkstančio. Visiškai lygūs jie yra, lyderiai“, – BNS apklausos rezultatus komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Skirtumas tarp kandidatų yra paklaidos ribose, kuri reprezentatyviose apklausose siekia 3,1 proc.

Pasak V. Gaidžio, I. Šimonytės reitingas kyla ketvirtas mėnuo iš eilės (kovą buvo 22 proc.), tuo tarpu G. Nausėdos antrą mėnesį šiek tiek mažėja (23,5 proc. kovą), tačiau jiems abiem šiuo metu susitikus antrajame ture laimėtų G. Nausėda.

„I. Šimonytės žymiai aktyvesnis elektoratas, žadantis tikrai ateiti, bet G. Nausėdos platesnis elektoratas, ir pagal įvairius socialinius-demografinius parametrus, ir taip pat pagal antrą pasirinkimą“, – sakė sociologas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas prezidento rinkimuose Saulius Skvernelis užima trečia poziciją su 16,7 proc. rinkėjų žadamų balsų, prieš mėnesį šis rodiklis buvo 18,4 procento.

Ketvirtas – Socialdemokratų partijos kandidatas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, kuriam savo balsą atiduotų 7,9 proc. rinkėjų. Kovą už jį būtų balsavę 4,7 proc. rinkėjų.

Anot V. Gaidžio, V. P. Andriukaičio reitingas kas mėnesį beveik dvigubėja, tačiau antrojo turo kandidatas nepasieks, ir pagrindinė jo siunčiama žinia yra partijos populiarinimas.

„Jo reitingas padvigubėja, bet nuo labai žemo lygio. Žinoma, jis nespės pasivyt lyderių, bet ką jis padarė tikrai – siunčia žinią, kad yra Socialdemokratų partija Lietuvoj, šiuo metu jis reklamuoja partiją, jos ideologiją, ir su tuo einama į Seimo rinkimus“, – sakė V. Gaidys.

Apklausos duomenimis, už filosofą Arvydą Juozaitį balsuotų 4,5 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovą europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį 3,1 proc., parlamentarą Naglį Puteikį 2,2 proc., europarlamentarą Valentiną Mazuronį 1,7 proc., Seimo narį Mindaugą Puidoką 1,4 proc. apklaustųjų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu atliko balandžio 4–13 dienomis.