Ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Remigijaus Ačo galimo kišimosi į policijos veiklą beveik prieš mėnesį pradėjusi Vilniaus apylinkės prokuratūra iki šiol nesugeba jo apklausti.

Kodėl vilkinamas tyrimas, jį atliekantis Nusikaltimų tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Taškūnas nekomentuoja. "Mes pasirinkome tokią taktiką", - sekmadienį sakė jis.

Tai, kad Ačas kišosi į policijos pareigūnų darbą, paaiškėjo per Seimo laikinosios komisijos, tyrusios galimas grėsmes nacionaliniam saugumui, posėdžius. Už greičio viršijimą sustabdytas tuomet dar Prezidento patarėjas iškart paskambino Kelmės rajono policijos vadovui Arvydui Spurgai ir paprašė šio išsiaiškinti, ar jį stabdę pareigūnai darė tai teisėtai. Po atlikto tarnybinio patikrinimo nustatyta, jog policininkai dirbo pagal taisykles ir, kitaip nei teigė Ačas, krūmuose nesislėpė.

Nors pareigūnai nutarė surašyti Ačui administracinio teisių pažeidimo protokolą ir nubausti jį už greičio viršijimą, praėjusią savaitę Kelmės policija prisipažino negalinti to padaryti - surašant pažeidimų protokolą privalo dalyvauti ir pats pažeidėjas. Buvęs Prezidento patarėjas ignoruoja Kelmės policininkus, neatvyksta pas juos, nors yra kviečiamas ir telefonu, ir registruotais laiškais. Pareigūnai neslepia, kad ketina imtis griežčiausių priemonių - sulaikyti Ačą, kaip tai leidžia Administracinių teisės pažeidimų kodeksas, 5 valandoms.

Tiek už greičio viršijimą Ačą sustabdę policininkai, tiek Kelmės rajono policijos komisariato vadovas tiriant šią bylą jau apklausti. Vienintelis neapklaustas liudytojas yra Ačas, o jis po apklausos gali tapti ir įtariamuoju. Taigi kodėl vilkinamas tyrimas, neaišku.