„Direktoriui davus neigiamą atsakymą, pavesta ministerijos Teisės skyriui parengti dokumentus dėl laikinojo nušalinimo, kol vyksta tarnybinis ir ikiteisminis tyrimai“, – rašoma Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime.

Tyrimai vyksta dėl nelaimės globos namuose, kai antradienį iškritęs pro langą žuvo vienuolikmetis globos namų auklėtinis.

Policijos duomenimis, nelaimė Vilijampolės globos namuose įvyko antradienį apie 10.50 valandą. Pro trečio aukšto langą iškritęs berniukas po kelių valandų mirė ligoninėje.

Tai jau ne pirmas incidentas Vilijampolės socialinės globos namuose. Šiemet vasarį teisėsauga pradėjo tyrimą dėl galimo smurto įstaigoje.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) ketvirtadienį taip pat priminė, kad globos namai yra tarp 26 ministerijai bei savivaldybėms pavaldžių įstaigų, kurios artimiausiu metu bus pertvarkomos siekiant globotinius perkelti į šeimas ir šeimynas.

„Kauno regione esančių globos namų gyventojams būtinos paslaugos jau 2016 metais bus pradėtos teikti pasitelkiant socialinių paslaugų ir dienos centrus, kuriant savarankiško gyvenimo ir grupinio gyvenimo namus, socialinės reabilitacijos centrus bei kitas įstaigas“, - nurodo SADM.

Vilijampolės globos namuose apgyvendinami vaikai iki 18 metų su proto negalia ar psichikos sutrikimais.