Tai DELFI patvirtino STT vadovas Saulius Urbanavičius.

Pasak S. Urbanavičiaus, K. Trečiokas penktadienį bus apklaustas kaip specialusis liudininkas. Tai reiškia, kad dėl K. Trečioko nusikalstamų veikų yra įtarimų, tačiau jų neužtenka įtarimams pareikšti.

Pats K. Trečiokas DELFI tvirtino nieko apie planuojamą apklausą nežinantis ir kvietimo negavęs.. „Čia tai geras“, – juokėsi K. Trečiokas. Jis sakė, kad jei bus pakviestas, STT papasakos viską, ką žino.

Premjeras bus apklaustas kaip liudytojas. Tokį sprendimą yra priėmusi Kauno apygardos prokuratūra.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė DELFI patvirtino, kad premjeras apie planuojamą apklausą informuotas.

„Premjeras tą žino. Jis ne kartą sakė, kad kai vyksta kažkoks tyrimas, būtina padėti tyrimą vykdyti, tą jis ir darys, grįžęs po atostogų su STT suderins laiką ir atsakys į klausimus“, – teigė E. Butkutė-Lazdauskienė.

A. Butkevičius į darbą grįš antradienį.

K. Trečiokas: tai nieko rimta

DELFI priminus, kad specialiojo liudytojo statusas – rimtas dalykas, mat bet kada gali tapti įtariamuoju, K. Trečiokas aiškino, kad tai – nieko rimta. „Nieko rimta, ne pirmas kartas turbūt, daug kas buvę specialiaisiais, šiuo atveju nieko rimta, nes aš net nežinojau apie tuos projektus ir sprendimus“, – gynėsi ministras.

Praėjusių metų lapkritį į konservatorių frakciją iškviestas K. Trečiokas aiškinosi, kodėl Vyriausybei ypatingos skubos tvarka pateikė nutarimą. K. Trečiokas tuomet aiškino, kad jo niekas neragino, o nutarimo projektą pasirašymui pateikė ministerijos departamento direktorius. K. Trečiokas esą net nežinojęs, kad klausimas bus svarstomas skubos tvarka: tiesiog pasirašė, ką jam pateikė departamento vadovas. Tąkart jis prisipažino, kad nutarimo prašė Druskininkų meras R. Malinauskas.

„Su R. Malinausku esame kalbėję, gal prieš pusmetį, gal vėliau. Dabar tiksliai nepacituosiu, bet jis yra sakęs „Kiek galite volioti šitą reikalą“, – lapkritį kalbėjo K. Trečiokas.

DELFI ne kartą rašė, kaip Aplinkos ministerija po premjero A. Butkevičiaus vizito Druskininkuose per naktį sukurpė kurortinių zonų panaikinimo Lietuvoje Vyriausybės nutarimo projektą ir net jo nesuderinusi nustatyta tvarka skubiai pateikė priėmimui.

Vyriausybė tokį skubotą dokumentą priėmė be didelių svarstymų ir diskusijų. Remiantis minėtu Vyriausybės nutarimu, teismas statybas Druskininkų kurorte padarė ir teisėtomis, ir leistinomis. Taip buvo įteisintos Druskininkų Vijūnėlės dvaro statybos ant ežero kranto pačiame kurorto centre.

Vilniaus miesto apylinkės teismas dar rugsėjo pabaigoje atmetė Generalinės prokuratūros ieškinį viešojo intereso gynimo byloje Druskininkų savivaldybei, Nacionalinei žemės tarnybai bei Vijūnėlės dvaro statytojams.

Generalinė prokuratūra sprendimą apskundė apeliacine tvarka, bylą dabar nagrinėja Vilniaus apygardos teismas. Kas vyksta su Vijūnėlės dvaru, dėl kurio buvo priverstas aiškintis pats premjeras Algirdas Butkevičius bei Druskininkų meras Ričaras Malinauskas, aiškinasi ir Seimo Antikorupcijos komisija.