Nuotraukas DELFI portalui atsiuntusi lenkų tautybės skaitytoja retoriškai klausė: „Įdomu, kojinės dėvėtos ar ne?“.

„Maximos“ atstovė Renata Saulytė DELFI portalui pripažino, kad parduotuvės vedėja žinojo apie Lietuvos trispalvę su netinkamu kaspinu, todėl už tai jai skiriama griežčiausia bausmė – atleidimas.

„Kaip bebūtų gėda ir liūdna, vėliavą iškėlė vienas iš mūsų darbuotojų. Parduotuvės vadovė apie tai žinojo. Šiuo atveju mes taikome griežčiausią bausmę darbuotojai, t. y. parduotuvės vadovui, – atleidimą iš darbo. Mes traktuojame tai, kad tai yra pasityčiojimas iš valstybinės simbolikos ir pasityčiojimas iš mūsų įmonės“, – DELFI sakė „Maximos“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

„Kiekvieną kartą mes primename savo darbuotojams, kaip turi būti iškelta vėliava, kokie turi būti gedulo ženklai. Parduotuvės vadovas yra atsakingas už vėliavos iškėlimą, turėjo tai žinoti, turėjo tai sužiūrėti. Šiuo atveju parduotuvės vadovas bus atleistas. Mums belieka atsiprašyti visų klientų, kurie ėjo ir matė iškeltą vėliavą su tokiu gedulo ženklu“, – kalbėjo „Maximos“ atstovė.

Pasak jos, toks atvejis nėra toleruojamas.

Ką surado, tą užkabino

„Mes padarysime vidinį tyrimą, išsiaiškinsime to žmogaus, kuris kėlė, ir parduotuvės vadovo, kuris matė, motyvus. Greičiausiai nesurado po ranka tinkamo kaspino. Ką surado, tą užkabino“, – sakė bendrovės atstovė, paklausta, kokie galėjo būti motyvai valstybės vėliavą kabinti su juodomis moteriškomis pėdkelnėmis.

„Maxima“ labai atsiprašo lietuvių ir ten gyvenančių lenkų bei ketina kreiptis į valstybės institucijas, kad žmogus, išniekinęs valstybės simbolį, prisiimtų atsakomybę. Taip pat bus atliekamas vidinis bendrovės tyrimas.
Lietuvos trispalvė iškelta su juodomis moteriškomis pėdkelnėmis

Lietuvos trispalvė iškelta su juodomis moteriškomis pėdkelnėmis

Dėkojame DELFI skaitytojai už nuotraukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1763)