Tokį galimą praturtėjimo planą atskleidė ikiteisminį tyrimą baigę Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai bei Panevėžio apygardos prokurorai.

Viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijos byla vakar perduota Panevėžio apygardos teismui.

D. Kuklierienė bus teisiama net dėl kelių nusikalstamų veikų. Verslininkė kaltinama sukčiavimu, turto pasisavinimu, dokumentų suklastojimu ir suklastotų dokumentų panaudojimu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu. Tie patys įtarimai pareikšti ir galimai aferą padėjusiam įvykdyti A. Kiškiui.

Startą davė čempionatas

Ši baudžiamoji byla išskirta į savarankišką iš kito itin didelės apimties rezonansinio ikiteisminio tyrimo, kuris buvo pradėtas kilus įtarimams dėl 2010 metais Lietuvos krepšinio federacijos ir Panevėžio miesto savivaldybės pasirašytos sutarties dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo ir krepšinio populiarinimo mieste.

Savivaldybė pervedė 2,5 mln. Lt Lietuvos krepšinio federacijai už tai, kad Aukštaitijos sostinėje būtų surengtos Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos bei dar penkerius metus panevėžiečiai savo mieste galėtų stebėti įvairaus lygio krepšinio komandų rungtynes.

Įtariama, kad šie pinigai buvo panaudoti ne krepšinio plėtrai Panevėžyje, o viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Remontavo popieriuje

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnų surinkti duomenys leidžia manyti, kad dalis viešbučio rekonstrukcijos darbų buvo atliekama tik popieriuje.

Dalia Kuklierienė
Įtariama, kad bendrovės „Via Unica“, kuriai priklauso „Romantic“, generalinė direktorė D. Kuklierienė 2012-ųjų birželio pabaigoje susitarė su bendrovės „Hidruonis“ direktoriumi A. Kiškiu, kad šis suras įmonę, kuri, nors neremontuos viešbučio, bet sutiks išrašyti sąskaitą už tariamus darbus.

Tyrimą atlikusių pareigūnų duomenimis, buvo suklastota statybos subrangos sutartis, pažyma apie neva atliktus statybos ir remonto darbus, sąskaita faktūra. Vėliau šie melagingi dokumentai buvo įtraukti į bendrovių apskaitą.

Tokiu būdu 2012-ųjų rudenį „Romantic“ savininkė D. Kuklierienė galimai pasisavino jos bendrovei priklausantį turtą – daugiau nei 213 tūkst. Lt.

„Juodais“ pinigais verslininkė įtariama pasidalijusi su galimose machinacijose jai talkinusiu A. Kiškiu. Įtariama, kad jam atiteko ketvirtadalis sumos. Be to, pareigūnų duomenimis, dėl šios aferos valstybė prarado 37 tūkst. Lt mokesčių.

Panevėžio apygardos prokuratūros nutarimu buvo laikinai apribotos kaltinamosios nuosavybės teisės į 197 tūkst. 500 litų, kurie buvo rasti ir paimti per kratą.

Įtariamoji nusiteikusi emigruoti

D. Kuklierienė neigia jai pareikštus įtarimus ir tvirtina laukianti, kada turės galimybę apsiginti teisme. Ji tvirtina praradusi pasitikėjimą Panevėžio STT pareigūnais ir prokurorais. Generalinei prokuratūrai yra pateikusi prašymą nuo tyrimo nušalinti Panevėžio apygardos prokurorę Aureliją Gališanskytę bei STT Panevėžio valdybos viršininką Egidijų Snicorių.

„Jie mato, kad krepšinio skandalas, dėl kurio mėnesį buvau laikoma areštinėje, bliūkšta. Kad pateisintų savo veiksmus ir parodytų, jog kažką dirba, dabar ieško aritmetinių klaidų buhalterijoje. Tai yra Panevėžio teisėsaugos desperatiškas bandymas parodyti, kad nors krepšinis nieko dėtas, vis tiek esu bloga verslininkė“, – „Sekundei“ teigė D. Kuklierienė.

Ji pripažįsta nebesanti Panevėžio patriotė ir nebematanti perspektyvų ne tik Aukštaitijos sostinėje, bet ir Lietuvoje.

„Lauksiu, kol viskas baigsis, kad galėčiau emigruoti“, – tvirtina D. Kuklierienė.

Anot verslininkės, gimtinėje nemačiusi ateities, Lietuvą jau paliko jos dukra.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnų surinkti duomenys leidžia manyti, kad dalis viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijos darbų buvo atliekama tik popieriuje.

Įtariamoji. D. Kuklierienė kaltinama sukčiavimu, turto pasisavinimu, dokumentų suklastojimu ir suklastotų dokumentų panaudojimu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.