„Ukraina turės ateitį tik tada, jei ateis nauji žmonės, būtent iš Maidano, tada, kai jie valdys šalį. Tas pats Maidano komendantas Parubij (Andrejus Parubij – red.), kuris visus 3 mėn. gyveno Maidane – jei jis bus premjeras, tada Ukraina turės ateitį. Visa viltis susijusi su Maidano žmonėmis“, - „Žinių radjo“ laidoje „Aktualioji valanda“ pirmadienį sakė J. Melnikas.

Pasak jo, Maidano žmonės neleis, kad tie žmonės, kurie šalį valdė prieš 10 metų, grįžtų į valdžią.  „To negali būti. Net Tymošenko (opozicijos lyderė Julija Tymošenko – red.) yra sena gvardija. Ji turėjo daug ryšių su oligarchais, netgi su regionalais (Regionų partija, rėmusi V. Janukovyčių – red.). Visi prisimena, kad buvo daug įstatymų, kai jos partija balsavo kartu su regionalais.“

V. Janukovyčiaus Ukraina yra

„Žinių radijo“ korespondentas Kijeve Ridas Jasiulionis pažymėjo, kad antradienį paaiškės, ar kažkas iš Maidano lyderių bolotiruosis į prezidentus. „Maidanas dabar turi milžinišką galią protams. Jie daugiau nei per 3 žiemos mėnesius atsilaikė prieš visą miglotą mašiną, provokacijas. Jie galėtų rinkimuose labai neblogai pasirodyti, tik nežinia, ar jie eis į tuos rinkimus“, - pasakojo žurnalistas.

R. Jasiulionis taip pat nurodė, kad V. Janukovyčiaus kurta Ukraina po truputį yra: vienas po kito atsistatydina šalies gubernatoriai, merai. Be to, pasak jo, Automaidano judėjimas nori eliminuoti Kelių policiją. „Automaidanas yra įtakinga jėga, kuri dabar nori vsiškai paleisti kelių policiją, nes jie kovoja su jais nuo seno.  (...) Automaidanas nori perimi į savo rankas šią tarnybą“, - pirmadienį sakė R. Jasiulionis.

Pirmalaikių Ukrainos prezidento rinkimų kampanija prasidės antradieną.

Laikinasis Ukrainos vidaus reikalų ministras pirmadienį nurodė, kad buvo išduotas orderis suimti nuverstą prezidentą V. Janukovyčių, kuris įtariamas prisidėjęs organizuojant masines civilių žudynes Kijeve.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą žiūrėkite ČIA.