Visgi, tris mandatus iškovojusi politinė jėga tvirtina, kad su kitomis partijomis galėtų derėtis dėl bendro darbo savivaldoje.

„Mes neturime kažkokio principinio išankstinio nusistatymo ką palaikyt ir ko nepalaikyt, su kuo galim ir negalim. Mes atviri tartis dėl koalicijų, bet tik programos pagrindu ir tik su tais, kurie priims pakankamai daug mūsų nuostatų“, – pirmadienį ELTA surengtoje spaudos konferencijoje teigė partijos keltas kandidatas į Vilniaus miesto merus V. Sinica.

„Laisvės partija, na, aš, vėlgi, kaip ir politologas matau, kad mes neturim bendrų taškų faktiškai jokių, išskyrus Rusijos vertinimą, kas savivaldoje nėra labai svarbu“, – sakė V. Sinica.

Taip pat į derybas dėl koalicijos nesileis ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS).

„Aš jau kampanijos metu buvau spėjęs pasakyti, kad atrodo, jog Tomaszewskis po Rusijos invazijos suprato, kas yra Rusija ir kur jis dėl savo santykių su ta pačia Lenkija privalo stovėti. Bet taip, ką tik išgirdau iš jo čia šnekant, kad jis smerkia karą, bet tuo pačiu sakė smerkia ir Maidaną. Tai su šitomis nuostatomis irgi nebūtų įmanoma, tai yra raudona linija“, – pabrėžė politologas.

Nacionalinio susivienijimo lyderis tikisi, kad trijų partijos narių patekimas į Vilniaus savivaldybės tarybą skleis žinią, jog rinkėjų balsas nebuvo išmestas ir jie turi alternatyvą dabartinei valdžiai.

„Tikiuosi, kad šitas patekimas mūsų į tarybą, mandatai atrodytų gal tik trys, bet jie siunčia žinią, kad tai nebūtinai yra išmestas balsas, kad tai dabar jau yra reali alternatyva žmogui, kuris gal nusivylė tuo, kas buvo prieš tai. Pažiūrėsim, ką pavyks su tuo padaryti“, – pažymėjo V. Sinica.

Nacionalinis susivienijimas savivaldybių tarybų rinkimuose Vilniaus mieste sulaukė 4,66 proc. rinkėjų balsų ir gavo 3 mandatus sostinės taryboje. V. Sinica merų rinkimuose surinko 3,74 proc. balsų ir liko 6 vietoje.
LLRA-KŠS sulaukė 10,7 proc. rinkėjų balsų savivaldybių tarybų rinkimuose Vilniuje ir pelnė 7 mandatus. W. Tomaszewskis mero rinkimuose Vilniuje aplenkė V. Sinicą ir surinko 8,51 proc. rinkėjų balsų.

ELTA primena, kad savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.

Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)