Jis penktadienį parašė atsistatydinimo pareiškimą, L.Graužinienė jį patenkino, BNS sakė parlamento vadovės atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas.

„Savo pasitraukimą jis argumentavo esama situacija ir viešoje erdvėje išsakymais įtarimais, kurie gali nepagrįstai mesti šešėlį ant Seimo pirmininkės“, - BNS sakė R.Gorbačiovas.

Ž. Pacevičiaus pavardė pastaruoju metu skambėjo itin dažnai. Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas, įtariama, ne kartą nemokamai lankėsi Druskininkų sveikatingumo centre „Aqua“.

Pats Ž. Pacevičius paaiškinti tokio savo apsisprendimo priežasčių nepanoro.

„Viso geriausio“, – ištarė išgirdęs, kas ir kodėl skambina.

DELFI primena, kad visai neseniai jis pastebėtas susitinkantis ir su Druskininkų meru, socialdemokratu Ričardu Malinausku.

„Sakote, atsitiktinai užfiksavote? Aš kitos nuomonės. Neaišku, kokie kaimynai kavinėje padėjo jums atsitiktinai eiti pro šalį. Bet, matote, viešai susitinkame, nesislapstydami, labai dažnai tą darome. Pakalbėjome apie šeimas, apie problemas – ir viskas“, – tąkart tokio susitikimo priežastis DELFI aiškino jis.

DELFI primena, kad į viešumą iškilo, kad Druskininkų savivaldybei priklausantis sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ galėjo nemokamai leisti naudotis savo paslaugomis daugeliui politikų, tarp jų buvusiam Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovui, Seimo pirmininkės sekretoriato vadovui Žimantui Pacevičiui ir sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtėi.

STT Kauno valdyba ir Kauno apygardos prokuratūra dėl piktnaudžiavimo ir neteisėto savivaldybės lėšų naudojimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Prokurorai pareiškė įtarimus „Aqua” centro direktoriui Edmundui Antanaičiui, tyrimo metu iš politikų apklausta tik sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė.

Antras su šiuo sveikatinimo centru susijęs ir į viešumą išlindęs faktas – tai „Aqua“ darbuotojų sąraše figūruojantys žmones: paaiškėjo, kad centre dirba direktoriaus E. Antanaičio žmona, miesto mero R. Malinausko dukra ir buvusi žmona, mero pavaduotojo, socialdemokrato Lino Urmanavičiaus žmona ir sūnus, socialdemokratams priklausančios administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės sūnus, socialdemokratų tarybos narė Inga Šinkonienė, socialdemokratų tarybos nario Virgaudo Taletavičiaus žmona, centro valdybos pirmininko Algirdo Svirsko pusbrolis.

Praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), įtariant piktnaudžiavimu, sulaikė „Aqua“ direktorių Edmundą Antanaitį. STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Druskininkų penkių politikų ir centro „Aqua“ vadovo.