„Sudegė mūsų namas, ir ne tik mūsų, bet ir kaimynų, nes namas buvo per pusę... Sudegė viskas. Dokumentai, pinigai, pasai... Tikiuosi yra šiame pasaulyje gerų žmonių ir gali paaukoti nors centą“, – taip socialiniame į geros valios žmones kreipėsi Agata.

Naujienų portalui ji pasakojo, kad viskas įvyko Šalčininkų r. Gudelių kaime. Tačiau, kaip pasakojo Agata, prieš mėnesį ji ištekėjo ir išsikraustė su vyru gyventi į nuomojamą vieno kambario butą Salininkuose. Tačiau Gudeliuose liko gyventi jos tėvai ir dvi seserys.

„Savo šeimai dabar niekaip negaliu padėti, nes tikrai turime labai mažai vietos“, – sakė ji, nors šiuo metu yra priėmusi nakvoti dvi seseris, o tėvams teko tai daryti mašinoje.

Agata prisiminė, kad apie nelaimę sužinojo, kai apie pusę dviejų nakties jai netikėtai paskambino mama.

„Ji manęs paprašė greitai atvažiuoti, nes „namai sudegė“. Aš iškart sureagavau ir atvažiavau iš Salininkų. Tiesą sakant, greičiau negu šalia budėjusi gaisrinė. Man atvažiavus pamačiau, kad viskas dega – tiek mūsų šeimos namo dalis, tiek kaimynų viskas sudegė. Nieko nebeliko“, – liūdnai sakė ji.

Paklausta, dėl ko kilo gaisras, Agata atsakė, jog šiandien ekspertizė nustatė, jog viskas įvyko „dėl elektros“.

„Mano šeima, tėtis, mama ir dvi seserys gyveno jiems priklausiusioje namo dalyje. Labai gerai, kad sesių tuo metu nebuvo namie. Kai joms tėvai paskambino, taip pat greitai atvažiavo ir visiems dabar tikrai šokas. Likome visiškai be nieko, o mama išvis buvo tik su vienais naktiniais.“

Mergina sakė, kad jos šeimai seniūnija pasiūlė apsigyventi pensininkų namuose, bet, jos teigimu, jiems vis tiek reikia vietos, kur galėtų ilgiau pagyventi.

„Ieškome nuomojamo namo, o kadangi aš su vyru gyvenu mažame bute Salininkuose, galvojame, kad reiktų visiems kartu apsigyventi. Taip išeitų pigiau. Aš dabar esu ir nėščia, tai tikrai nekokia padėtis susiklostė.“

Ji neslėpė, kad seniūnas pasiūlė, kur laikinai apsistoti, bet, anot Agatos, jie atsisakė namo, mat jis net langų neturėjo.

„Tikrai labai žmonės padeda, aš net nesitikėjau, kad yra tiek daug gerų žmonių. Tačiau reikia pasakyti, kad dabar mano šeima tapo visiškais benamiais, nieko nebeturi, o gyventi gali nebent nuomojamose patalpose.“

Mergina taip pat pasiguodė, kad prieš dvi savaites per jos gimtadienį mirė seneliai, o dabar ištiko ši baisi nelaimė.

„Dvi savaitės praėjo ir namas sudegė. Jis priklausė senelei.“

Jos teigimu, šiuo metu mama vis dar patiria šoką, prarėkė balsą ir dėl užkimimo negali šiuo metu kalbėti. Agata taip pat sakė, kad nei jie, nei kaimynystėje gyvenusi šeimyno seno medinio namo nebuvo apdraudę.

Skubėjo į įvykio vietą

Gerviškių seniūnas Valerijus Ivaška „Delfi“ patvirtino, kad Gudelių kaime sudegė dviejų šeimų namas. Jis ir pats šiandien skubėjo į įvykio vietą, kad galėtų pasikalbėti su nukentėjusiaisiais.

„Gerai, kad neįvyko tragedija ir niekas nežuvo. Mes pasiūlėme pagalbą, užsakėme konteinerį, kad būtų kuo išvežti nuodėgulius. Ten jų tikrai nemažai, nes name gyveno dvi šeimos iš dviejų pusių. Aišku, kad tai labai didelė nelaimė ir stengiamės padėti – ir kaimas padeda, ir savivaldybė.“

Vis dėlto jis sakė, kad vieta, kurioje pasiūlė šeimoms apsigyventi, yra tvarkinga ir neseniai suremontuota.

„Ten yra atskirų modernių kambarių. Kol kas mūsų tokios pagalbos nepriima, bet kaip ten bus toliau, nežinau. Tai yra dvi skirtingos šeimos ir šiuo metu jos skirtingai tvarkosi.“

Jis taip pat sakė, kad reikia džiaugtis, jog nebuvo vėjo ir ugnis neišplito toliau, mat šis kaimas yra labai savotiškas ir senas, todėl namai stovi vos ne vieno metro atstumu.

„Turiu labai padėkoti vietos gyventojams, kad jie neliko abejingi ir stengiasi padėti, kuo gali. Apskritai esame dėkingi visiems Lietuvos žmonėms, kurie neabejingai sureagavo į pagalbos šauksmą socialiniuose tinkluose.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) suvestinėje rašoma, kad Šalčininkų r., Gerviškių sen., Gudelių k., Gudelių g. sudegė individualus gyvenamasis namas Gelbėtojams atvykus, atvira liepsna degė medinis apmūrytas, 1- no aukšto namas ir žmonės jau buvo išėję.

Agatos šeimai paaukoti galite paspausti paspaudę ant nuorodos apačioje:

Kitai šeimai irgi galite paaukoti paspaudę ant nuorodos apačioje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)