Valstybinėje įstaigoje transporto investicijų direkcijoje, 3 valandą dienos vyko pobūvis, kuriame buvo vartojami ir alkoholiniai gėrimai. Atvykus LNK „Žinioms“, visi spruko metę ir savo mobiliuosius telefonus.

Kol viena valdininkė aiškino, kas švęsta, kiti pobūvio dalyviai puolė slėpti įkalčių. Viena jų nuo stalo pagriebė brendį. Tačiau, visko paslėpti nepavyko, ant stalo liko keletas vyno butelių. O šaldytuve - martinis.

Darbuotojai bandė dangstyti vadovybę.

Pobūvyje dalyvavęs pavaduotojas kalbėti nepanoro.

Nieko nežinanti dėjosi ir įmonės vyriausioji finansininkė.

„Nieko čia nebuvo, per pietus gal ir buvo kažkas. Radote? Prašau nefilmuokite. Vyno buteliai stovi, gal per pietus vaišinosi, mūsų 70 žmonių, jeigu kas ir išgėrė kokią taurelę, tai nežinau, gal nuo vakar vakaro, netrukdykite direktoriaus, nuo pietų jo nėra“, - sakė Elvyra Valiulienė, vyriausioji finansininkė.

Kiek vėliau direktoriaus pavaduotojas bandė tikinti, kad vynas seniai nebelaikomas alkoholiniu gėrimu, o tokie pobūviai įprasti.

„Kolegos gimtadienis buvo, keli buteliai vyno supranti, po pusę taurės išgėrėm, o jūs įlėkėte. Direktorius irgi nieko nežino. <...> Nei čia tragedija, nei čia ką. Kokio šnapso? Taigi vynas padėtas. Vynas šnapsas?? Nuo kada? Per pietus vynas yra geriamas. Briuselyje, Europos komisija geria, atsiskiedžia ir geria. Tas faktas jau na lico“ - teigė Gintautas Predkelis, direktoriaus pavaduotojas.

Neoficialių šaltinių duomenimis, puotą surengė transporto investicijų draudimo darbuotojai, kuriems buvo paskirti priedai prie algų. Jie surengė padėkos pobūvį įmonės vadovams.

Transporto investicijų direkcija yra pavaldi Susisiekimo ministerijai.