"Telšių apskrities viršininko administracija, palyginti su kitomis viršininkų administracijomis, reformai pasiruošė gana neblogai. Bet kaip neblogą tokį pasiruošimą galima įvardyti tik lyginant su kitomis apskritimis, - kaip žinoma, kelios apskritys - Šiaulių, Panevėžio bei Alytaus - svarbiausius dokumentus pasirašinėjo tik paskutinę naktį", - Telšių apskrities viršininko administracijos reformą įvertino vidaus reikalų ministras.

Pasak ministro R. Palaičio, ir Telšių apskrities viršininko administracijoje ruošimasis reformai nebuvo itin sklandus, gana daug darbų atlikti likus vos kelioms dienoms iki apskrities likvidacijos. Kaip vieną darbo spragų ministras paminėjo, jog sprendimas dėl administracinių pastatų perdavimo buvo priimtas tik liepos 1 d. Archyvui taip pat nėra perduoti visi dokumentai, ne iki galo išspręsti ir klausimai, susiję su turto bei bylų perdavimu Nacionalinei žemės tarnybai.

Ministras negailėjo kritikos ir Telšių regiono savivaldybėms už prastai įsisavinamą Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą.

"Apmaudu, kad šiuo metu, kai verslui taip reikia užsakymų, o statybų sektoriaus darbuotojai taip masiškai emigruoja, kai kurios savivaldybės vangokai rengia projektus ES lėšoms gauti. Šiandien iš suplanuotų 70 projektų pasirašytos vos 36 sutartys, kurių vertė - apie 63 mln. litų - tai vos trečdalis sumos, kuri numatyta šiam regionui", - sakė ministras.

R. Palaičio teigimu, kol kas įgyvendinama projektų už kiek daugiau nei 8 milijonus litų, nors iš viso Telšių rajonas galėtų atlikti projektų už beveik 58 milijonus litų. Pavyzdžiu Telšiams, pasak ministro, galėtų būti kaimyninis rajonas - Mažeikiuose vykdomi projektai, kurių vertė - beveik 50 milijonų. Iš viso Mažeikiai buvo suplanavę projektų už 80 milijonų litų, taigi jau įvykdė daugiau kaip 60 procentų savo plano.

"Telšiai iš suplanuotų projektų realizavo tik 14 procentų. Manau, šie skaičiai pakankamai iškalbingai byloja apie savivaldybių norus ir galimybes", - sakė ministras R. Palaitis.