Bendradarbiaujant su Jungtinės Karalystės Vyriausybės Kovos su terorizmu policija parengtame vaizdo klipe „Bėk. Slėpkis. Pranešk“ pateikiama informacija ir konkretūs patarimai, kaip elgtis teroristinio akto ar ginkluoto užpuolimo atveju.

Anot VRM ministro Eimučio Misiūno, nepriklausomai nuo to, kad tokių užpuolimų tikimybė nėra didelė, kiekvienas turi žinoti esminius dalykus apie tai, kaip elgtis tokiais atvejais.

Taip pat URM Konsulinio departamento direktorius Giedrius Kazakevičius sako, kad vaizdo klipe pateikiami konkretūs patarimai apie tai, ką reikėtų daryti išgirdus šūvius ar pamačius ginkluotą užpuoliką, kaip elgtis ir kaip padėti kitiems, kaip bendradarbiauti su pareigūnais. Pamačius kažką įtartino skatinama nelikti abejingiems, o apie tai pranešti.

„Prasideda vasaros atostogų sezonas, todėl siekiame, kad mūsų piliečiai - keliaujantys, atostogaujantys užsienyje - būtų saugūs. Lietuviams užsienyje gali padėti penkiasdešimties Lietuvos atstovybių, atliekančių konsulines funkcijas, tinklas, tačiau labai svarbu, kad ištikus nelaimei pats asmuo kuo greičiau imtųsi tinkamų veiksmų“, - teigė G. Kazakevičius.

Pastaraisiais metais Užsienio reikalų ministerija daug investuoja į piliečių užsienyje informavimą apie krizes - aktyviai naudojama URM Facebook paskyra, glaudžiai bendradarbiaujama su mobiliojo ryšio operatoriais.

Taip pat buvo sukurta programėlė keliaujantiems „Keliauk saugiai“, kurią jau yra įsidiegę daugiau nei 23 tūkstančiai vartotojų. Programėlėje pateikiamos kelionių rekomendacijos, aktuali konsulinė informacija ir Lietuvos diplomatinių atstovybių kontaktai, o krizinių situacijų atvejais per programėlę siunčiami tiesioginiai pranešimai su rekomendacijomis.