Juodosiomis laikomos savivaldybės, kuriose kuriose 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka daugiau nei 500 atvejų, tamsiai raudonomis – tos, kuriose 100 tūkst. gyventojų tenka daugiau nei 200 atvejų.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė sako, kad priimant sprendimą buvo analizuojama kelių pastarųjų savaičių statistika.

„Žiūrint į statistiką ir paskutinių kelių savaičių pokytį tarp savivaldybių, matome, kad jeigu savivaldybė peržengia žemiau 200 atvejų ribą, dažniausiai joje ir pavyksta išsilaikyti“, – laidoje „Delfi diena“ sakė viceministrė.

„Akivaizdžiai pamatėme, kad ta 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba yra pakankamai stabili, pagal ką mes galime klasifikuoti savivaldybes“, – pabrėžė ji.

Pasak viceministrės, sparčiau laisvinti karantino ribojimus trukdo ir tai, kad Lietuvoje jau plinta britiškoji koronaviruso mutacija.

„Sustabdyti šios mutacijos plitimo, kadangi ji yra labiau užkrečiama, mes tikrai negalime. Faktas, kad ji išplis, ir yra laiko klausimas, kada ji taps dominuojančia Lietuvoje. Vienintelis dalykas, ką galime padaryti, tai pristabdyti jos plitimą“, – kalbėjo Ž. Simonaitytė.

Živilė Simonaitytė

Jos teigimu, kol kas didesni šios mutacijos plitimo rodikliai kol kas fiksuojami ties Marijampole, Vilniumi.

„Buvo remtasi dar ir tuo, kad turime maksimaliai pasitikrinti, ar tikrai britiškoji mutacija plinta tik čia“, – aiškino viceministrė.

Vyriausybės kanceliarijos Projektų valdymo grupės projektų vadovas Aistis Šimaitis anksčiau pirmadienį teigė, jog Vilniuje britiškoji atmaina jau gali sudaryti apie pusę visų naujų COVID-19 atvejų ir būti dominuojanti.

Pinskuvienė: didžioji dalis susirgimų Širvintose – atvežtiniai iš Vilniaus

Širvintų rajono savivaldybės, kurioje judėjimo ribojimai lieka galioti, merė Živilė Pinskuvienė sako, kad prastus savivaldybės rodiklius lemia atvežtiniai Vilniaus mieste ir rajone dirbančių gyventojų susirgimai.

„Mes padaryti kaip ir nieko negalime, nes didžioji dalis mūsų visų atvejų yra atvežtiniai iš Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono, kur dirba Širvintų rajono gyventojai“, – sakė Ž. Pinskuvienė.

Anot jos, šeimose reigstruojama po 3–4 užsikrėtimo atvejus.

„Buvo dienų, kai mes buvome raudonojoje zonoje, bet iš Vilniaus rajono įmones užsikrėtę širvintiškiai atvažiavo į Širvintas. Jie gyvena su savo šeimos nariais, nors mes ir aiškiname, kad reikia gyventi skirtinguose kambariuose, laikytis visų nurodymų, bet tai paprasčiausiai šeimoms neišeina“, – pasakojo merė.

Živilė Pinskuvienė

„Kitas didesnis ir skaudesnis atvejis buvo privačiuose senelių namuose, kur seneliai buvo paskiepyti ir su dviem vakcinos dozėm, ir „Pfizer“, ir jie vėl susirgo“, – pridūrė Ž. Pinskuvienė.

Vyriausybės sprendimu, nuo kovo 16 dienos, 00.00 val., iki kovo 31 dienos, 24.00 val., asmenų judėjimas ribojamas Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybėse , – į šias savivaldybes asmenims draudžiama atvykti ir išvykti iš jų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)