Teisę teikti odontologijos paslaugas turi apie 2,2 tūkst. įstaigų ir pavienių odontologų.

„Šiuo metu mes matome, kad iš jūsų minėto skaičiaus keturi penktadaliai įstaigų yra sudarę sutartis su Registrų centru arba yra sutarčių pasirašymo procese. Skaičiai vakar dienos duomenimis, jie yra džiuginantys“, – LRT radijui trečiadienį sakė A. Pečkauskas.

Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė sako, kad suvedama tik dalis duomenų, nes sistema nėra pritaikyta odontologams ir tikslas turėti galimybę peržiūrėti visus įrašus bet kurioje odontologijos įstaigoje pasiektas nebus.

„Tikslas su dabartine e.sveikata pasiektas nebus, todėl kad ten nėra galimybės įvesti tų odontologinių įrašų, kurie yra privalomi pagal to paties sveikatos apsaugos ministro įsakymą“, – sakė ji.

Pasak V. Brukienės, dalis duomenų toliau vedami popierinėse kortelėse, nes sistemoje nėra galimybės pildyti specifinių odontologinių įrašų ar pacientų sutikimų dėl intervencinės procedūros atlikimo.

Į e.sveikatą teikiami tokie duomenys kaip ambulatorinio apsilankymo aprašymas, receptai, stacionaro epikrizė, siuntimas konsultacijai, tyrimams, gydymui, atsakymas į siuntimą konsultacijai, tyrimams, gydymui, diagnostinio tyrimo aprašymas, vakcinacijos įrašas.

A. Pečkauskas sako, kad šiuo metu „vyksta procesas“ tobulinant minėtas formas, tikimasi, kad kitąmet pavyks sudaryti galimybes e.sveikatos sistemoje registruoti daugiau duomenų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją