"Mes dabar negalime priimti sprendimo. Valdybos posėdyje, kuriame dalyvauja ir pozicija, ir opozicija, mes apie tai daug kalbėjome, ir vieningai nutarėme, kad kancleriui reikia įrodyti, kad jis yra nekaltas. Jeigu bus kitokie sprendimai, jis bus kaltinamas, tai valdyba savo ruožtu priims savo sprendimą", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" pažymėjo V. Gedvilas.

Pasak V. Gedvilo, jei kanclerio kaltė bus įrodyta, išlikti pareigose jam - "jokių šansų". Seimo Pirmininkas sakė siūlęs kancleriui pasiimti atostogas ir dabar.

"Aš kalbėjau apie tai, galbūt reikėtų pasiimti, sakykime, atostogas, ir bandyti apsiginti savo poziciją", - sakė V. Gedvilas.

Ikiteisminis tyrimas dėl aplaidaus buhalterijos tvarkymo Seimo kanceliarijoje buvo pradėtas dar 2009 m., kai Seimo kasoje buvo pasigesta 440 tūkst. litų.

Buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė ir Nacionalinės sveikatos tarybos buvusi buhalterė Olga Goluskaitė jau yra nuteistos už pinigų iššvaistymą iš Seimo kasos ir šiuo metu atlieka dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.