"Aš palaikau šią iniciatyvą, jau reikėjo seniai šį darbą atlikti. (...) Manau, kad tai yra pozityvus žingsnis į priekį", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė parlamento vadovas.

Seimo Pirmininkas ragino kol kas karštai nereaguoti į Darbo partijos frakcijos nario Artūro Paulausko pateiktą nutarimo projektą dėl referendumo dėl dvigubos pilietybės įteisinimo, pažymėdamas, jog esamą laiką reikėtų išnaudoti diskusijoms.

"Tiesiog reikia diskutuoti. Čia buvo tik pateikimas, dar bus svarstymas, priėmimas, dar turime laiko padiskutuoti, pakalbėti", - sakė V. Gedvilas.

Seimo vadovas pažymėjo, jog dvigubos pilietybės įteisinimo labai nori lietuviai, gyvenantys užsienyje. V. Gedvilas taip pat akcentavo aiškios tvarkos, kaip dviguba pilietybė turi būti suteikiama, reglamentavimo svarbą.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nusprendė svarstyti nutarimo projektą dėl referendumo dėl dvigubos pilietybės įteisinimo.

Nutarimo projekte siūloma nustatyti, kad referendumas būtų vykdomas kartu su 2014 metų Respublikos Prezidento rinkimais.

Iniciatoriai siūlo pateikti referendumui šio svarbaus Valstybės bei Tautos gyvenimo klausimo sprendimo tekstą: "Pritariu, kad Lietuvos Konstitucijos 12 straipsnio antroji dalis būtų išdėstyta šitaip: "Lietuvos Respublikos pilietis gali būti ir kitos valstybės piliečiu".

Kad referendumas būtų laikomas įvykusiu, reikia, jog savo nuomonę pareikštų daugiau nei pusė rinkimų teisę turinčių ir į rinkimų sąrašus įrašytų asmenų.