Tačiau opozicijos lyderis, Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys teigia, kad šis akibrokštas prezidentei niekaip nesusijęs su jos replikomis.

„Šitas klausimas niekaip negali būti susijęs su prezidentės kritika. Aš asmeniškai balsavau už (Ž. Pacevičiaus – DELFI) atleidimą. Dėl labai paprasto dalyko – dėl to, kad žmogus baigė kadenciją, nepareiškė noro dirbti antrą kadenciją. Žmogiškai, instituciškai ir visaip kitaip nematau galimybių jo neatleisti“, - DELFI sakė V. Gapšys.

Balsavimą dėl Ž. Pacevičiaus atleidimo jis vadina nesusipratimu ir tikisi, kad prezidentei antrąsyk pasiūlius atleisti iš posto antros kadencijos nenorintį STT vadovą, Seimas klaidos nepakartos.

„Kad prezidentės kritika buvo nepelnyta – kitas dalykas. Nes ten buvo savivaldybės reikalas. Tai buvo rezoliucija, ne privalomas teisės aktas. Ir dabar, rinkimų laikotarpiu, daryti tokius pareiškimus, manau, nebuvo reikalinga“, - vėl primindamas prezidentės pyktį dėl Vilniaus tarybos rezoliucijos apie šildymą, pažymėjo V. Gapšys.

Tuo tarpu socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius į D. Grybauskaitės žodžius reaguoja kiek aštriau – esą šalies vadovė partijas sukritikavo būdama suklaidinta.

„Matyt, jos patarėjai ją suklaidino, arba pateikė tokią informaciją, kuri, visų mokslininkų ir ekspertų vertinimu, prasilenkia su realybe. Utenoj, Tauragėj, Radvilišky ir kitose savivaldybėse, kur šilumos kaina pigiausia, ji buvo pasiekta tuo, kad šilumos gamybos ūkis buvo pertvarkytas į biokuro katilus. Papildomos pajamos, kurios gaunamos, nes gamybos savikaina sumažėja, tai Kainų komisija iškart perskaičiuoja šilumos pardavimo kainą toje savivaldybėje. Tai vienas iš kelių, kaip sumažint gamtinių dujų pirkimo iš Rusijos pinigų sumas, antras kelias yra namų renovacija“, - atsakydamas į prezidentės kritiką Seime žurnalistams sakė A. Butkevičius.

O Vilniaus meras A. Zuokas antradienį išplatino pareiškimą, kuriame primena savo paties paskelbtas alternatyvos D. Grybauskaitei, kaip prezidentei, paieškas. Mero teigimu, prezidentės kritika tėra pasiruošimo kitiems prezidento rinkimams startas.

„Prezidentės pareiškimą su didžiuliu apgailestavimu turiu vertinti kaip prezidentinės rinkimų kampanijos pradžią Lietuvoje, taip pat metamą gelbėjimo ratą Premjerui Andriui Kubiliui. Kartu tai bandymas atitraukti dėmesį nuo realių problemų energetikos srityje bei siekis paslėpti nuo visuomenės, kad per šios Vyriausybės 4 metų ir Prezidentės 3 metų kadenciją neįvyko nė vieno pokyčio, kuris mažintų šilumos kainas ir padarytų šilumos paslaugą konkurencingesnę.

Tačiau, gerbdamas Prezidento instituciją, norėčiau pasiūlyti ne konfrontuoti, o sėsti prie diskusijų stalo ir ieškoti geriausių sprendimų. Pareiškimai per spaudą sprendimų nesukuria, tik kursto įtampą ir susipriešinimą. Siūlau prezidentei bendram dialogui sukviesti visus atsakingus asmenis, kad kuo skubiau būtų priimti sprendimai šilumos kainos mažinimui. Kviečiu nebėgti nuo atsakomybės, nes jeigu politiniai sprendimai priimami ne tam, kad pataisytų sistemą, jie problemų nesprendžia, tik sukuria naujų“, - šiame pareiškime teigia A. Zuokas.