„Yra pasaulyje pavyzdžių, kai virusas sugrįžo būtent tokiu būdu, tai yra atvykstant žmonėms, kurie yra užsikrėtę. Bet Lietuva dar nėra tas kraštas, kur mes savo jau neturėtume. Dėl to mes privalome saugotis“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga, akcentuodamas, kad nuo viruso saugo ne testavimas, o kitos prevencinės priemonės: higienos laikymasis, kosėjimo, čiaudėjimo higiena, nosį, burną dengiančių priemonių dėvėjimas ten, kur yra žmonių susibūrimai.

A. Veryga taip pat akcentuoja, kad visuotinį atvykstančiųjų testavimą galima būtų vykdyti tik tuo atveju, jeigu atvykstančių asmenų srautai nebūtų dideli.

„Dabar, kai mes tikrai labai daug šalių atveriame, labai daug žmonių atvyksta, parvyksta, keliaus, važiuos, tai būtų tikrai labai didelis, vargiai pakeliamas krūvis laboratorijoms. Nes kalbėtume tikrai apie didelius skaičius, tai apsunkintų testavimą žmonių, kurie turi simptomų, kuriems reikia gultis į ligoninę, gauti stacionarinę pagalbą“, – paaiškino ministras.

Visgi sveikatos apsaugos ministras atkreipia dėmesį, kad ir toliau yra vykdomas atrankinis atvykstančiųjų testavimas, siekiant įvertinti bendrą atvykstančiųjų situaciją. A. Verygos teigimu, ir toliau siekiama suteikti atvykstantiesiems visą informaciją, kaip elgtis pajutus pirmuosius koronaviruso simptomus.

„Bet ko nėra atsisakoma – tai tam tikrų atsitiktinių, atrankinių testavimų, pasižiūrint, kokia vis tik yra situacija. Ir, žinoma, kas yra labai svarbu, – visiems atvykstantiems duoti informaciją apie simptomus, apie tai, kad jie, pajutę menkiausią simptomą, turėtų registruotis, kur jie turėtų važiuoti, kaip pasidaryti tyrimą ir panašiai. Tai yra sėkmės raktas“, – teigė A. Veryga.

„O jeigu matysime, kad situacija blogėja, tai visko gali būti, gali būti netgi ir skrydžių vėl ribojimų, (...), jeigu matysime, kad situacija blogėja. Bet kol kas tai yra labiau teoriniai pasvarstymai, kol kas situacija Europoje tikrai yra gerėjanti“, – pridūrė jis.