„Neabejoju. Ir jis labai gabiai ir taikliai pasiekė“, – „Žinių radijo“ eteryje kalbėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys K. Masiulis.

Laidos vedėjui Aurimui Peredniui sureagavus, ar tai nėra pavydas, kad ne jis pirmas sugalvojo tai parodyti palaikymą vėžio diagnozę išgirdusiam premjerui, K. Masiulis atsakė, kad tikrai ne. „Bandau atsiriboti nuo visokio pavydo ar dar kažko. Juk iš tikrųjų politikams, ypač tiems, kurie turi neigiamą šleifą, yra neigiamai vertinami, visada norisi kažkaip nuo to atsiriboti. Aplink juos yra viešųjų ryšių specialistų, kurie yra išlaikomi tose ministerijose“, – kalbėjo konservatorius.

A. Verygos žingsnį jis vertino kaip bandymą nukreipti dėmesį nuo blogų dalykų ir norą parodyti gerąją savo pusę. „Yra gabiai ir taikliai padaryta, galiu parašyti dešimtuką“, – tvirtino K. Masiulis.

Radijo eteryje K. Masiulis tikino, kad ir jis yra nutaręs nusiskusti plaukus. „Tą padarysiu pirmadienį“, - teigė K. Masiulis.

Konservatorius teigė, kad nusiskus dėl to, kad įrodytų, kad tai padaryti nėra sunku.

DELFI primena, kad A. Veryga nusiskutęs plikai pasirodė ketvirtadienio rytą. Netrukus pasipylė įvariių vertinimų. Dauguma palaikė tokį sveikatos apsaugos ministro žingsnį, tačiau K. Masiulis jį kritikavo.

Tiesa, netrukus K. Masiulis įrašą pašalino. „Spontaniškai parašiau ryte, nes nepritariu politikų pozavimui pagal skaudulius. Galiu jums priminti, kaip krūva politikų bepozuojant Garliavoje. Dabar turbūt nė vienas nenori to prisiminti“, – kiek vėliau DELFI kalbėjo K. Masiulis.

Netrukus paaiškinimą jis paviešino ir „Facebook“ tinkle. „Sulaukiu daug smerkiančių ir palaikančių laiškų, daug kas prašo paaiškinti ką norėjau pasakyti apie ministro A. Verygos poelgį ir kodėl jį kritikuoju, kodėl parašiau, o vėliau ištryniau įrašą, – rašė K. Masiulis. – Perskaičiau visoje žiniasklaidoje apie pono Verygos akciją ir suveikė emocijos, nes matosi, kad tai viešųjų ryšių akcija, veiksmas, viešinimas, komentarai. Vienas iš mano pačių artimiausių žmonių serga onkologine liga, tai nelinkiu to niekam, nes liga yra baisiausias dalykas koks gali nutikti žmogui. Jausmai tokie, kad plaukų netekimas tai visiškas menkniekis. Šiuo atveju ministro akcija negali būti sulyginta su tikru skausmu.“

K. Masiulis tęsė: „Tai dabar va ministras štai koks jautrus, o visi kiti, kurie turi plaukus, nejautrūs? Taip, galima daryti tokias akcijas dėl laimėtų ar pralaimėtų krepšinio rungtynių, bet žmogus serga, galbūt mirs. Ar čia vieta viešiesiems ryšiams?

Manau, kad politikai ir kiti žymūs žmonės apie tokius jautrius dalykus turi kalbėti rimtai, o ne užsiimti tokio pobūdžio akcijomis. Dėl to, ištryniau savo rytinį įrašą, nes nenoriu, kad tai būtų suprasta dviprasmiškai, pirmiausia, galvojant apie sergančiuosius“.

Baigdamas įrašą K. Masiulis palinkėjo sveikatos: „Palaikau ir linkiu pasveikti visiems sergantiems bet kokia liga, linkiu stiprybės ir atjautos artimiesiems, tai sakau atvirai ir nuoširdžiai be jokių akcijų!“