Ministras pabrėžia, kad trečiadienį karštoji koronaviruso linija sulaukė 18 tūkst. skambučių, o didžioji dalis skambinusiųjų buvo darželių darbuotojai, kuriems kai kurios savivaldybės nurodė tirtis privalomai.

„Matyt, kad dalis savivaldybių tai suprato ne kaip rekomendaciją, o kaip prievolę. Gavome tokių ženklų ir žinučių, kad buvo netgi darbuotojams pasakyta, kad jūs negalėsite ateiti į darbą ir dirbti, jei nebūsite išsityrę mobiliuosiuose punktuose. Tai yra klaidinga nuostata, klaidingas įsitikinimas. Tikrai nereikia reikalauti visų išsitirti“, – spaudos konferencijoje pabrėžė A. Veryga.

„Tikrai nėra tokios prievolės prieš grįžtant į darbą per mobiliuosius punktus visiems išsitirti“, – pridūrė ministras.

Jis ragino „nesivadovauti baimėmis“ ir be reikalo neapkrauti karštosios linijos bei mobiliųjų punktų, nes jie skirti ne tik profilaktiniams patikrinimams, bet ir simptomų turintiems asmenims, ar žmonėms, kurie turi gultis į ligonines planinėms operacijoms. Pasak jo, darželių ir mokyklų pedagogams pakanka laikytis ministerijos teikiamų rekomendacijų dėl saugaus darbo.

„Noriu paprašyti visų, kurie puolėte tikrintis profilaktiškai, tikrai neskubėti to daryti, nes tikrai bus tikrinami ir ikimokyklinių, ir mokyklinių įstaigų darbuotojai, kai jos pradės veikti, bet tikrai ne masiškai ir ne visi. Nes tokios galimybės ištirti absoliučiai nėra, o nėra ir tokio reikalo“, – sakė jis.