Taip pat siūloma įvesti sveikos gyvensenos ugdymą į programas, kad mokytojai moksleiviams aiškintų apie jos naudą. Tiesa, kurių dalykų mokytojai galėtų tai daryti, dar neaišku. Sveikatos apsaugos ministro teigimu, jau yra mokyklų, kurios puikiai susitvarko su vaikų maitinimu, diegia įvairias naujoves. Toms mokykloms, kurios pagal naująjį maitinimo tvarkos aprašą gamina neskaniai, sutarta, pagelbės žinomi šalies kulinarai ir restoranų šefai.

„Padėsime toms [mokykloms], kurios neturi fantazijos, kaip pasiruošti tokius valgiaraščius, kurie padėtų įrodyti, kad sveikatai palankus, sveikas maistas nebūtinai yra neskanus. Manau, kad vaikai nevalgo to, kas neskaniai paruošta.

Yra mokyklų, kurios diegia. švediško stalo principą Yra tokių, kurios pailgino pertrauką. Yra tokių, kurios mokė savo maisto gamintojus. Yra, kas jau moko vaikus gaminti maistą sveikiau ir pan. Jau turime formatų, kuriais galėtume visas šitas gerąsias praktikas pristatyti“, – LRT TELEVIZIJAI sakė sveikatos apsaugos ministras.
Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė patvirtino, kad vyriausybė sieks bendro tikslo, kad vaikai maitintųsi sveikai. „Sieksime, kad vaikai supratus, kas yra sveika gyvensena. Aiškinamės, kaip tą galime siekti, kiek prie to gali prisidėti šeima ir kiek prie to gali prisidėti mokykla“, – sakė ministrė.