Taip A. Veryga sureagavo į TS-LKD narės Agnės Bilotaitės komentarą, kuriame ji kaltina ministrą, kad šis nesugebėjo pasiruošti COVID-19 antrajai bangai.

„Panašu, kad nesuvaldyta pandemija yra viena iš nueinančios valdžios „dovanėlių“ naujajai valdžiai, tiksliau, nekenčiamiems konservatoriams. Dar bandoma paskubomis įteisinti rentas neperrinktiems parlamentarams ir aprūpinti šiltomis darbo vietomis saviškius. Truputį dar pavogti ir pridergti ant kilimo prieš išeinant“, – komentare teigia A. Bilotaitė.

Tuo metu A. Veryga teigia, kad jau buvo besidžiaugiąs TS-LKD frakcijos posėdžio rezultatais bei vykusiu konstruktyviu dialogu. Vis dėlto, pasak A. Verygos, tenka nusivilti, kad TS-LKD vis dar nesupranta situacijos rimtumo.

„Rimtai? Nejaugi jūs tikrai nesuvokiat situacijos rimtumo ir atsakomybės, kurią jums teks perimti? Ir visa tai po susitikimo jūsų frakcijoje, kai jau buvo panašu, jog galima kalbėtis. Tuomet aš priminsiu jums, gerbiami „nekenčiami“ konservatoriai, kad tai jūs buvote pagrindinis stabdis, trukdęs pertvarkyti ligoninių sistemą, ir šiandien labai sunku koordinuoti išbarstytus ir vietinių politikų intrigomis apaugintus sveikatos išteklius“, – savo feisbuko paskyroje teigia A. Veryga.

Pasak jo, šioje kadencijoje TS-LKD trukdė ir SAM pavaldžių įstaigų pertvarkai.

„Tai jūs buvote stabdis, sutrukdęs SAM pavaldžių įstaigų pertvarkai, ir šiandien neturime sutelktų institucinių išteklių (galiu tik priminti, kad NVSC ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras turėjo tapti viena įstaiga). Tai būtų leidę be vargo transformuoti išteklius ir padėti NVSC“, – teigia jis.

„Tai jūs buvote tie, kurie tyčiojotės ir kritikavote sveikatos biudžeto rezervą, kalbėdami, kad ar tik ne „kokiai epidemijai ruošiamės“. Ir atsitik tu man taip, kad būtent šitas rezervas leido subalansuoti sistemą ir nepatirti jai jokių finansinių netekčių. Dar daugiau, jis leido anksčiau, nei planuota, padidinti medikų atlyginimus. Kalbant apie kažkokią „kitokią“ politinę kultūrą ir susikalbėjimą. Tai paskaitykite, ką prirašėte“, – sako A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras ketvirtadienį dalyvavo uždarame TS-LKD frakcijos posėdyje. Ministras su frakcijos nariais aptarė sveikatos sistemos problemas koronaviruso pandemijos laikotarpiu. Po susitikimo A. Veryga teigė, kad pagaliau tarp abiejų pusių įvyko konstruktyvus dialogas.