Pasak „valstiečio“, jei atsipūsti negavusi visuomenė susidurs su dar viena karantino režimo griežtinimo banga, žmonės sureaguoti gali „labai nedraugiškai“.

Tačiau Vyriausybėje jau keliamą mintį, kad artimiausiu metu gali tekti karantino apribojimus ne laisvinti, o griežtinti, A. Veryga sakė palaikąs.

„Apie Velykas tikrai reikia pagalvoti, mokantis iš tų pamokų, kurios buvo mūsų: Velykos, Vėlinės, Kalėdos. Tad aš sutikčiau su tuo, kas yra sakoma“, – pasiskiepijęs „Astra Zeneca“ vakcina antradienį žurnalistams sakė A. Veryga.

Apie tai, kad artimiausiu metu Vyriausybei gali tekti spręsti dėl griežtesnių karantino sąlygų, antradienį užsiminė ir premjerė I. Šimonytė. Visgi, pasak A. Verygos, nors ir reikalingas šis žingsnis, tačiau visuomenė jo gali ir nesuprasti.

„Kur bus didžioji bėda, bent jau toks yra mano pajautimas, kad dabartinė valdžia nesugebėjo atlaisvinti karantino iki galo, o jau gali reikėti kažką griežtinti. Man atrodo, kad visuomenė sureaguos labai nedraugiškai į visus šiuos sprendimus. Seniai reikėjo judėjimo apribojimus nuiminėti, leisti žmonėms truputį atsigauti, kai situacija gerėjo, o paskui juk buvo galima banguojant kažkokias priemones priiminėti“, – teigė A. Veryga.

„Dabar, dar negrįžus į nors truputį laisvesnį gyvenimą, vėl užsukinėti... Aš bijau, kad visuomenė tiesiog nustos kaustyti ir laikytis tų reikalavimų“, – teigė jis.

Premjerė antradienį sakė, kad Lietuvoje nustatyti du Pietų Afrikos Respublikos koronaviruso atmainos atvejai. Ministrės pirmininkės teigimu, reaguojant į šią informaciją, gali tekti svarstyti tam tikrus karantino sugriežtinimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)