„Tai (gyventojų vakcinavimas – ELTA) greičiausiai nebus gruodžio pabaiga, ko gero, tai nebus ir pirmosios sausio savaitės. Tokių ir pažadų nėra, kad kažkokie dideli (vakcinų – ELTA) kiekiai tam laikui galėtų atkeliauti. Šiuo metu yra vykdomi švirkštų pirkimai, kurių reikia vakcinacijai“, – pirmadienį po neeilinio Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Veryga.

Pirkimai, kad pakaktų švirkštų paskiepyti visą populiaciją, teigė A. Veryga, turėtų būti užbaigti sausio mėnesį.

„Tada būtų galima (švirkštus – ELTA) kartu su vakcinomis išdalinti vakcinacijos vietoms“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, visai realu, kad Lietuvos gyventojų skiepijimą nuo COVID-19 prasidės vasario – kovo mėnesiais. Žinoma, jei į Lietuvą bus pristatytos vakcinos.

Laikinojo ministro teigimu, ko gero, tai bus britų farmacijos bendrovės „Astra Zeneca“ ir Oksfordo universiteto kuriama vakcina.

„Greičiausiai tai būtų pirmosios vakcinos, prie kurios sutarties Lietuvos prisijungė – tai yra „Astra Zeneca“ vakcina (...). Kai tik ji atkeliaus į Lietuvą, logistiką organizuoti nebus labai sudėtinga, ji bus greitai išvežiota ir pristatyta į vakcinacijos vietas, į pirminės sveikatos priežiūros vietas, kitas gydimo įstaigas. Iš karto po to gali prasidėti ir gyventojų skiepijimas. Iš esmės vakciną nuvežti, pristatyti labai daug laiko nereikia“, – teigė A. Veryga.