Jis teigė iš eurokomisarės sveikatai Stellos Kyriakides sužinojęs, jog Lietuvai prognozuojamas užkrečiamumo rodiklis 30-iai dienų siekia 0,85.

„Reiškia, pati infekcija gęsta. Plitimas, jeigu jis yra mažiau vieneto, tai reiškia, kad vienas žmogus turi šansų užkrėsi mažiau negu vieną asmenį. Realiai, tai yra mažėjantis skaičius“, – spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Ministras taip pat pabrėžė, jog penki per dieną patvirtinti atvejai, lyginant su atliktų tyrimų skaičiumi, yra rekordiškai mažas rezultatas, nulemtas karantino ir visuomenės sąmoningumo.

„Kalbant bendrai apie situaciją, susijusią su koronaviruso plitimu, šiandien Lietuvoje turime tikrai rekordiškai mažą naujų atvejų skaičių – viso labo penki tiktai nauji atvejai Lietuvoje, nors tyrimų skaičius išlieka tikrai pakankamai aukštas“, – kalbėjo ministras.

Per praėjusią parą Lietuvoje ištirti 5034 ėminiai.

Vis dėlto A. Veryga pabrėžė, jog tai nereiškia, kad koronavirusas iš Lietuvos atsitraukė ir rizikos grupės asmenims ir toliau reikėtų saugoti bei neskubėti lankytis viešose vietose, vengti kontaktų.

Lietuvoje iš viso nustatyti 1344 koronaviruso atvejai, tebeserga 808 žmonės. Mirė 44, pasveiko – 536.