„Man atrodo, kad nereikia čia nuogąstauti ir pergyventi, nereikėtų tam priešintis. O dėl baudų, tai irgi keistas požiūris., nes jeigu mes nesugebame išsireikalauti, kad visuomenė laikytųsi karantino sąlygų, negalim užtikrinti, kad baudos yra pakankamos. Didžioji dalis visuomenės yra sąmoninga ir laikosi nurodymų, bet valstybė turi apsaugoti likusią dalį visuomenės nuo tų, kurie nesisaugo“, – kalbėjo ministras.

Ministras pakomentavo ir naujausią koronavirusu užsikrėtusių asmenų situaciją Lietuvoje. Jis sakė, kad vietų medicinos įstaigose netrūksta, nes viruso augimas šalyje dar tikrai nėra didelis.

„Kol kas tų sunkių atvejų yra labai nedaug, kiek šiandien ryto duomenimis – kol kas 1 toks atvejis likęs. Vietų kol kas niekur netrūksta. Kiekvieną rytą atsinaujiname informaciją, nėra bėdos su vietomis pacientams. Bet dar neturime didelio protrūkio ar augimo, šis skaičius nėra sprogstamai didelis, kad gydymo įstaigos negalėtų suteikti pagalbos“, – sakė ministras.

Ministras teigė, kad kaip buvo laikomasi karantino sąlygų, pamatysime po maždaug 2 savaičių.

„Dabar turime sulaukti kol praeis 2 savaitės po paskutinio iš kelto išlipusio žmogaus. Tada mes pamatysime, kaip pavyko. Kol kas grįžta mūsų bendrataučiai iš užsienio. Kaip jie laikosi saviizoliacijos ir karantino sąlygų, pamatysime iš klinikinių atvejų. Pamatysime, ar turėsime tą antplūdį į ligonines, jei ne – sakysime, kad pavyko viskas“, – sakė ministras.

A. Veryga sakė, kad palaiko mintį, kad priedai prie algos medikams būtų didesni nei 15 procentų atlyginimo.

„Šiuo metu mes esame sutarę dėl 15 procentų priedo, kuris yra numatytas už pavojingas darbo sąlygas, o ši infekcija yra tokia pripažinta. Yra kolegų Seimo narių užregistruota ir kiti pasiūlymai, kur priedai – didesni. Aš būčiau šalininkas to, kad medikai galėtų ir didesnius priedus. Tokie priedai turėtų būti užtikrinami ir rezidentams“, – kalbėjo A. Veryga.