Aurelijus Veryga choristų elgesį keliauti į Italiją siaučiant koronavirusui pavadino neatsakingu.

„Šitie žmonės, grįžę namo, turėti likti namuose 14 dienų saviizoliacijai. Toks yra bendrai nurodymas iš tų šalių grįžtantiesiems“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministras.

Jis tvirtino, kad iš viruso paveiktos šalies grįžtantys asmenys privalo patys pasirūpinti, kaip saugiai parvykti namo ar į kitą saviizoliacijos vietą.

„Jiems tikrai nereikia su greitąja medicinos pagalba važinėt. Manau, kad jie turi autobusą ar turi turėti galimybę tokį transportą susiorganizuoti, tikrai kiekvienas turėtų būti parvežtas namo, kad nevažinėtų namo, viešuoju transportu“, – tvirtino ministras.

Naujienų portalas 15min.lt ketvirtadienį pranešė, kad į Italiją 22 vilniečių choras „Langas“ išskrido kovo 5 dieną. Jo vadovė R. Kraucevičiūtė teigė, kad chorą pakvietė Lietuvos ambasada paminėti Kovo 11-ąją.

„Prieš tai bendravome su ambasada, kuri mus pakvietė į Kovo 11-osios renginį, jie pasakė, kad Romoje buvo tik trys atvejai, tie žmonės jau pasveiko. Patikino, kad visiškai saugu – jokie renginiai neatšaukiami ir kad mes drąsiai galime važiuoti, tą patį mums pasakė ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras jau prieš išskrendant – jie žinojo, kad mes skrendame“, – pasakojo ji.

Anot choro vadovės, padėtis pasikeitė kovo 9 dieną. R. Kraucevičiūtės teigimu, nė vienam žmogui jokie ligos simptomai nepasireiškė.