„Kol kas (užsidarome – BNS) dviem savaitėms, bet aš manau, kad tas terminas bus ilgesnis. Tik prognozuoti, koks jis bus, nėra jokios galimybės – matysime, kokia bus situacija Europoje, kaip ji vystysis šalyje ir toliau priiminėsime sprendimus“, – LRT televizijai sakė A. Veryga.

Anot jo, viskas priklausys, kaip į viruso plitimą reaguos kitos valstybės, taip pat kaip gyventojai laikysis rekomendacijų.

A. Veryga taip pat sako, kad kol kas papildomi tyrimai privačiose klinikose kol kas neleidžiami siekiant apsaugoti šeimos gydytojus ir kitus asmenis, bet ateityje jų galvojama atlikti daugiau.

„Plečiasi ta apimtis, yra išplėsta atvejų apibrėžtis, daugiau tų tyrimų bus imama ir atliekama, ir regentų užpirkta yra (...), bet, pirmiausia, pats paėmimas turi būti saugus. Jeigu žmogus į taria, kad gali būti užsikrėtimas, jis neturi niekur važinėti“, – sakė ministras.

„Kitas dalykas, jei tyrimas bus atliekamas dar nesant simptomų, per anksti, jei jis bus neigiamas, tai dar nereiškia, kad žmogui tie simptomai ar liga negali atsirasti vėliau. Ir jeigu tokie žmonės nusiraminę pradės vaikščioti pas savo artimuosius, į parduotuves, jie apkrės kitus žmones“, – argumentus vardijo A. Veryga.

Vyriausybė ketvirtadienį pritarė Valstybės ekstremalių situacijų komisijos siūlymui dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes, viešus renginius uždarose patalpose.