Pasak politiko, vakcinų kainos kol kas yra konfidenciali informacija. Visgi ministras teigia, kad vakcinų gamintojų kainos už skiepo dozę gali skirtis net dešimt kartų, todėl, pasak jo, visai natūralu, kad Vyriausybė yra numačiusi COVID-19 vakcinų įsigijimui skirti maždaug 100 mln. eurų.

„Labai keista, kad „AstraZeneca“ kažkokiu skaičius skelbia, gal. Nes šiaip tai yra konfidenciali, komercinė informacija ir paprastai mes ir patys pasirašome pasižadėjimą, įsipareigojimą jos neatskleisti, negalime kalbėti apie konkrečių vakcinų kainas“, – žurnalistams po valdančiosios koalicijos posėdžio antradienį teigė A. Veryga.

Ministras akcentuoja, kad skirtingų COVID-19 vakcinos kainos už vieną skiepo dozę skiriasi net kelis kartus.

„Jeigu ta kaina skiriasi kelis kartus, kitur ir vos ne dešimt kartų gali skirtis, tai tie skirtumai gali būti labai dideli ir čia gali susidėlioti maksimali suma, kuri viršija 100 mln.“, – aiškino A. Veryga.
Pasak jo, kol kas labiausiai yra pažengusi „AstraZeneca“ vakcina, dėl kurios gamybos ir yra pasirašyta Europos Komisijos sutartis.

„Kiek man teko matyti duomenis dar yra bent pora gamintojų, kurie yra antroje-trečioje klinikinių tyrimų fazėje. Bet yra ir tokių, kurie pirmoje yra. Žodžiu, ištikrųjų labai skirtingai yra skirtingi terminai, kada planuojama vakciną pristatyti, tai nuo šių metų paskutinio ketvirčio iki kitų metų paskutinio ketvirčio“, – naujausia informacija dalinosi jis.

Ministras akcentuoja, kad vakcina yra kuriama išskirtinai greitai, nes, pasak jo, paprastai vakcinos kūrimas užtrunka gerokai ilgiau.

„Visi terminai yra maksimaliai trumpinami, visos, aš manau, agentūros ir tarnybos deda maksimalias pastangas. (...) Šiaip įprastai mes tikrai nesvajotume apie metų pabaigą, įprastine tvarka turbūt dar ir kitais metais nebūtų vakcinos“.

A. Verygos teigimu, kaip ir gripo vakcinos atveju, Lietuvoje pirmiausiai planuojama skiepyti medikus, vyresniojo amžiaus grupę ir asmenis sergančius tam tikromis lėtinėmis ligomis.