Neeiliniame Europos Sąjungos Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų tarybos susitikime bus tariamasi dėl bendradarbiavimo ES lygmeniu kovojant su šiuo užkratu.

A. Verygos teigimu, Lietuva iš esmės palaiko vykdomas priemones ES lygiu ir pritaria, kad siekiant suvaldyti naujojo koronaviruso protrūkį Bendrijoje būtinas tarptautinis bendrų priemonių koordinavimas.

Pasak jo, šiuo metu ypač reikalinga aiškesnė bendra ES pozicija dėl kelionių, renginių ribojimo, dėl apibrėžimų, kuomet koronavirusas patvirtinamas, įtariamas ar tikėtinas, taip pat dėl kontaktą su užsikrėtusiuoju turėjusių asmenų karantino.

Ministras tvirtina, kad Lietuvoje taikomos visos Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijos ir jos pasiteisina.

„Nustačius pirmąjį naujojo koronaviruso atvejį Lietuvoje, matyti, kad esame pasirengę nustatyti, diagnozuoti ir valdyti situaciją, tačiau ateityje neišvengiamai bus susiduriama su iššūkiais, jei prasidės vietinis plitimas“, – sako ministras.

Iš viso pasaulyje registruota beveik 97 tūkst. susirgimų COVID-19, per 3,3 tūkst. žmonių mirė, kiek daugiau nei 53,6 tūkst. jau pasveiko. Lietuvoje koronavirusas nustatytas vienai moteriai.