Vadinamoji „Venckienės komisija“ į uždarą posėdį rinksis 15 val. Jame numatomi du pagrindiniai klausimai: komisijos pažymos ir Seimo rezoliucijos, kuria bus siūloma naikinti arba palikti N. Venckienės imunitetą, projektai. Tai per Seimo kanceliariją pranešė komisijos vadovas, konservatorius E. Jurkevičius.

Jis taip pat išplatino viešą kreipimąsi į parlamentinių frakcijų vadovus. Jame komisijos pirmininkas prašo sudrausminti tuos, kurie nedalyvavo ketvirtadienio posėdyje, sugriaudami kvorumą. Dokumente įvardijami konservatoriai Rytas Kupčinskas ir Naglis Puteikis, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, socialdemokratas Jonas Juozapaitis, „tvarkietis“ Rimas Antanas Ručys, Krikščionių partijos frakcijai priklausantis Jonas Ramonas bei Mišrios Seimo narių grupės narys Evaldas Lementauskas. Pastarasis, beje, pats Seime yra išsaugojęs savo teisinę neliečiamybę, kas neleido jo, buvusio sostinės vicemero, teisti vadinamojoje Vilniaus korupcijos byloje.

„Gerbiami frakcijų seniūnai, kreipiuosi į jus dėl jūsų deleguotų Seimo narių, dalyvaujančių laikinojoje tyrimo komisijoje, darbo. Vakar vykusiame posėdyje nedalyvavo J. Juozapaitis, R. Kupčinskas, E. Lementauskas, J. Ramonas, R. A. Ručys, M. Zasčiurinkas. Labai prašau, kad jūs savo frakcijos deleguotiems į laikinąją tyrimo komisiją nariams išaiškintumėte Seimo narių teises ir pareigas“, - kreipimesi rašo E. Jurkevičius.

Beje, dėl ketvirtadienį, 18 val. surengto komisijos posėdžio E. Lementauskas E. Jurkevičių apskundė Seimo etikos sargams. Esą komisijos vadovas nesilaikė darbo tvarkos ir posėdį organizavo pažeisdamas procedūras ir per vėlai apie tai informuodamas kitus komisijos narius.

Boikoto neplanuoja

E. Jurkevičiaus frakcijų vadovams apskųsti Seimo nariai boikotuoti penktadienio posėdžio neplanuoja. N. Puteikis DELFI teigė dalyvausiantis, jo žiniomis – posėdyje bus ir kitas konservatorius R. Kupčinskas. Posėdžiauti pasiruošęs ir E. Lementauskas. Tiesa, jis DELFI teigė manąs, kad E. Jurkevičius savo viešais kreipimaisis kiek viršija savo, kaip komisijos pirmininko, įgaliojimus.

Vienintelis „darbietis“ M. Zasčiurinskas DELFI nurodė neketinantis atvykti į „Venckienės komisijos“ posėdį.

„Ne. Aš nežinojau, kad šiandien posėdis yra. Iš jūsų ir sužinojau. Čia pas mus įdomiai tie visi posėdžiai organizuojami. (...) Vakar, antrą valandą, buvau atvykęs į posėdį. Posėdžio nebuvo, nežinau, kodėl. Įdomiai jisai (E. Jurkevičius – DELFI). Organizuoja darbą. Matyt, nori, kad nedalyvautų Seimo nariai“, - kalbėjo „darbietis“.

Ketvirtadienį „Venckienės komisija“ turėjo posėdžiauti 14 val., tačiau posėdis buvo nukeltas į 18 val., mat užsitęsė Seimo posėdis dėl atominės elektrinės projekto. Tačiau į pavėlintą posėdį atėjo tik 5 komisijos nariai iš 12, tad darbas, nesant kvorumui, buvo neįmanomas.

DELFI primena, jog iki birželio 20 d. sprendimą priimti turėjusiai komisijai pristigo laiko. Ketvirtadienį Seimas komisijos darbo terminą pratęsė savaitei, iki birželio 27 d. Tačiau E. Jurkevičius neslėpė manantis, jog tiek laiko komisijai neprireiks.