Šiose apskrityse kelių dangos daugiausia padengtos šlapio sniego provėžomis, vietomis šlapios. Tauragės apskrityje kelių dangos vietomis padengtos 5 cm puraus sniego sluoksniu, šiuose keliuose, anot kelininkų, dirba žiemos priežiūros mechanizmai. Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos šlapios, vietomis sausos.

Tauragės, Kauno, Vilniaus ir Utenos apskrityse silpnas snygis, Alytaus ir Marijampolės apskrityse silpnas lietus, likusioje šalies dalyje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra svyruoja nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną numatomas lietus. Aukščiausia oro temperatūra - nuo 5 iki 10 laipsnių šilumos.

Bendrovė "ESO" taip pat pranešė, kad dėl iškritusio sniego buvo fiksuojami elektros gedimai kai kuriuose šalies rajonuose.

Sekmadienio 8 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 30 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų Vilniaus ir Kauno regionuose, rašoma bendrovės pranešime.

Gedimų šalinimui ESO telkia maksimalias pajėgas – organizuojamos papildomos bendrovės operatyvinės ir rangovų brigados. Dedamos visos pastangos kuo greičiau nustatyti gedimų vietas ir atnaujinti elektros energijos tiekimą.

„Gausus sniegas sutrikdė elektros skirstymo tinklo įrenginių darbą. Daugelyje vietų gedimus lėmė ant oro linijų nuvirtę medžiai. Organizuojame papildomas pajėgas ir į gedimų šalinimą įsitraukia vis daugiau brigadų. Siekiame kuo greičiau atstatyti elektros tiekimą, tačiau prašome ir klientų supratimo, nes gedimų šalinimo laikui turi įtakos dėl gausaus sniego sunkiai privažiuojami keliai ar ant oro linijų nuvirtę medžiai“, – sakė ESO Elektros tinklo valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Sekmadienio 8 val. duomenimis, Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikęs 16,8 tūkst. klientų Iš jų daugiausiai – Kauno mieste ir rajone (10,5 tūkst.), Jonavos rajone (3 tūkst.), Šakių rajone (1,8 tūkst.), Kaišiadorių rajone (1,1 tūkst.).

Vilniaus regione elektros daugiausiai elektros neturinčių buvo Vilniaus rajone (9 tūkst.) ir Vilniaus mieste (5,3 tūkst.).

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Sniegas šv. Velykų rytą

Tiesa, šv. Velykų rytą sniegas žemę nuklojo ne visur. DELFI skaitytojas pasidalijo nuotrauka iš Šiaulių, kurioje matoma, jog mieste šviečia saulė ir vaizdas primena tikrų tikriausią pavasarį.

Šv. Velykos Šiauliuose