Vyriausybė posėdyje trečiadienį ketina svarstyti Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymo pakeitimus, kuriais numatoma, kad nuo gegužės 1-osios už persikėlimą į Smiltynę vėl teks mokėti.

Numatoma, kad nemokamai keltųsi Neringos ir Smiltynės gyventojai, greitosios pagalbos ir reanimacijos automobiliai, priešgaisrinių tarnybų transporto priemonės, policija, civilinės saugos, kelių priežiūros, uosto saugos tarnybos, transporto inspekcijų automobiliai.

Lengvojo automobilio bilietas į abi puses turėtų kainuoti ne daugiau kaip 20 litų. Bilieto kainą turės nustatyti bendrovė "Smiltynės perkėla".

"Nemokamo nieko negali būti", - BNS sakė Valstybinės automobilių kelių direkcijos Juridinio skyriaus vedėjas pavaduotojas Gintaras Sadauskas, komentuodamas šį sprendimą. Jis pridūrė, kad mokesčio įvedimas skatintų ir įmonę geriau dirbti, ir apsaugotų Neringos nacionalinį parką.

Lengvojo automobilio kėlimo per Kuršių marias savikaina yra maždaug 26 litai. Sausio pabaigoje Vyriausybės strateginiame planavimo komitete nutarta iš dalies kompensuoti persikėlimo keltais išlaidas.

Nuo praėjusių metų kovo 1 dienos bendrovės "Smiltynės perkėla" keltai į Kuršių neriją kelia nemokamai, persikėlimo kaštai dengiami Kelių priežiūros ir plėtros programai finansuoti skirtomis lėšomis.

Praėjusią vasarą į Kuršių neriją buvo perkelta rekordiškai daug poilsiautojų ir transporto priemonių, keltai dirbdavo be grafikų, gerokai viršydami numatytų reisų skaičių. Dažnai prie perkėlų vasarą nusidriekdavo kilometrinės lengvųjų automobilių eilės.