Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotoja Aušrinė Norkienė siūlo Statute numatyti, kad „Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip septyni“.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė, „valstiečiams“ atstovaujanti Agnė Širinskienė ketina pateikti naują Statuto pataisą, numatančią, kad „Seimo pirmininko pavaduotojų yra šeši“.

Kokį variantą pasirinks Seimas, sudėtinga būtų prognozuoti.

Seimo „tvarkiečiams“ su valdančiaisiais pasirašius susitarimą dėl bendradarbiavimo, politiniuose kuluaruose buvo svarstoma, kad šeštuoju Seimo pirmininko pavaduotoju gali tapti frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas, „tvarkiečių“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Beje, Seimo opozicija irgi norėtų dar vieno Seimo vicepirmininko posto. Rugsėjo 18 d. Seimas pradėjo svarstyti Statuto pataisą, kurioje siūloma įteisinti galimybę parlamentinei opozicijai turėti ne vieną, o du Seimo vicepirmininko postus.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Eltai sakė, kad jis asmeniškai pasisakytų už 7 savo pavaduotojų įteisinimą, vieną vicepirmininko postą atiduodant „tvarkiečiams“, o kitą - opozicijai.

Šiuo metu Seimo pirmininkas turi 5 pavaduotojus.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pirmoji pavaduotoja yra „valstiečiams“ atstovaujanti Rima Baškienė, pavaduotojais yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Arvydas Nekrošius, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos nariai Gediminas Kirkilas ir Irena Šiaulienė ir opozicijai atstovaujanti konservatorė Irena Degutienė.