Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ugniagesiams iš viso 30 kartų teko vykti šalinti užvirtusių medžių: daugiausia – devynis kartus – vykta į Utenos apskritį, Vilniaus apskrityje tokių iškvietimų buvo septyni, Panevėžio – šeši, Kauno – trys, Alytaus ir Šiaulių – po du, o dar vienas – Klaipėdos apskrityje.

Ketvirtadienio rytą 6.33 val. gautas pranešimas, kad Rokiškio rajone esančiame Natkuškių kaime ant kelio užvirto medis ir apgadino pranešėjo automobilį „Volkswagen“. Atvykus, medis supjaustytas ir pašalintas nuo automobilio bei važiuojamosios kelio dalies.

Po valandos pranešta, kad Klaipėdoje medis užvirto ant namo kieme stovėjusio automobilio. Atvykus, medis supjaustytas ir pašalintas nuo „Volkswagen Transporter“.

Apie vidurdienį pranešta, kad medis užvirto ant „Opel Vectra“ automobilio Kaune, medis taip pat pašalintas.

Ugniagesiams taip pat teko pumpuoti vandenį iš apsemtų rūsių. 8.21 val. pranešta, kad vanduo apsėmė parduotuvę, įrengtą pastato rūsyje. Panaudotas hidroelevatorius ir vanduo iš patalpų išsiurbtas. 18.37 val. vandenį iš rūsio teko pumpuoti ir Utenos rajone esančiame Užpalių miestelyje, kur jis apsėmė namo rūsį.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienis taip pat bus vėjuotas: pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai kai kur sieks 15-17 metrų per sekundę.