Tai ministerijos tarnybinio tyrimo pažyma, keli VVTK raštai, šios tarnybos nuostatai ir kiti dokumentai, kuriais vadovaudamasi Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų komisija pateikė išvadas dėl netinkamos V.Budniko veiklos.

Anot G.Buloto, iš 134 tyrimo medžiagos lapų teismui pateikusi tik 76, ministerija neužtikrino gynybos galimybių visapusiškai įgyvendinti savo teises - nežinia, kokia medžiaga rėmėsi komisija, pateikdama V. Budnikui nepalankias išvadas.

Po trumpo teismo posėdžio sutiktas būrio žurnalistų, V. Budnikas atsisakė bendrauti aiškindamas, jog dabar jis yra nebe valdininkas, o tik pilietis Vytautas. "Jei būčiau valdininkas, mielai pabendraučiau, o dabar nuo komentarų susilaikau",- sakė buvęs VVKT vadovas. Tačiau į klausimą, ar jis siekia sugrįžti į turėtas pareigas, V. Budnikas vis dėlto atsakė: "Tiktai šitaip".

Teismui pateiktame prašyme V.Budnikas prašo panaikinti rugpjūčio 13 dieną pasirašytą sveikatos apsaugos ministro Konstantino Romualdo Dobrovolskio įsakymą ir grąžinti jį į darbą.

V.Budnikas buvo atleistas už tarnybinius nusižengimus, kuriais pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Tirdama V.Budniko ir jo vadovaujamos tarnybos veiksmus, ministerijos specialistų komisija nustatė, kad rugpjūčio 5 dieną, atostogų metu, V. Budnikas tarnybiniu automobiliu važiavo iš Rygos į Vilnių. Taip pat asmeniniais tikslais jis naudojosi tarnybiniu automobiliu šių metų sausio-birželio mėnesiais.

Komisija taip pat rėmėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrimo išvadomis, kad liepos-rugpjūčio mėnesiais V. Budnikas Norvegijoje ir Astrachanėje atostogavo už farmacijos firmų "Marino Baltic" bei "Novartis Pharma Servines Inc" vadovų pinigus.

Nors V.Budnikas tvirtino už keliones į Norvegiją ir Astrachanę sumokėjęs pats, komisija konstatavo, kad, būdamas VVKT viršininkas, jis privalėjo vengti galimo interesų konflikto, o to nepadarydamas pažeidė Valstybės tarnybos įstatymą. Už tokį pažeidimą galima griežčiausiam drausminė nuobauda - atleidimas iš darbo.

Komentuodamas šio atleidimo motyvus ministras K.R. Dobrovolskis pabrėžė, kad V. Budnikas prarado jo, kaip ministro, pasitikėjimą meluodamas apie asmeninio gyvenimo aplinkybes.