Šis šalių atstovų susitikimas buvo surengtas, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui lankantis Jungtinėse Valstijose.

Dialogo metu aptartos strateginės tendencijos Indijos ir Ramiojo vandenynų regione, konsultuotasi dėl dvišalio bendradarbiavimo perspektyvų ir ryšių su partneriais plėtros.

Lietuvos ir JAV delegacijos taip pat aptarė ekonominio bendradarbiavimo galimybes.

„Pirmą kartą Lietuvos ir JAV santykių istorijoje pradėjome tokio lygio strateginį dialogą. Kartu su JAV matome bendrą interesą stiprinti partnerystes su šalimis, kurias sieja bendras įsipareigojimas demokratinėms vertybėms“, – teigė ministras.

„Vertiname JAV politinę ir ekspertinę paramą, kuri padės Lietuvai užmegzti ir puoselėti ilgalaikius ir tvirtus santykius su bendramintėmis Indijos ir Ramiojo vandenyno, Rytų Azijos regiono šalimis“, – pridūrė jis.

Kaip nurodoma pranešime, Lietuva, siekdama sustiprinti politinius ryšius su Rytų Azijos šalimis ir atverti naujus kelius rinkų diversifikacijai, didina diplomatinį atstovavimą regione.

Pastaraisiais metais įsteigtos Lietuvos ambasados Australijoje ir Korėjos Respublikoje, priimti sprendimai dėl ambasados Singapūre ir abipusių prekybos atstovybių steigimo su Taivanu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)