Vilniaus miesto tvarkymo įmonė „Grinda“ kiek anksčiau skelbė, kad įprastai vasaros sezonas skelbiamas birželio 1–ąją dieną. Iki tol informacijos apie vandens kokybę kol kas nėra skelbiama, tačiau tai vilniečiams šeštadienį nesutrukdė džiaugtis šiluma prie vandens telkinių, degintis saulėje.

Šiais metais pirmąjį kartą Valakampių pirmasis paplūdimys yra įvertinamas ypatingu simboliu – „Mėlynąja vėliava“. Tai yra aukščiausias tarptautinis paplūdimių kokybės ženklas, atpažįstamas visame pasaulyje.

Šiais metais Tarptautiniai „Mėlynosios vėliavos“ sertifikatai suteikiami Vilniaus viešiesiems Balsio (Žaliųjų ežerų), Žirmūnų ir 1–ųjų Valakampių paplūdimiams – ir tai yra vieninteliai Lietuvoje gėlavandeniai paplūdimiai, įvertinti tokiu aukštu tarptautiniu apdovanojimu.

Teisė iškelti Mėlynąją vėliavą suteikiama įgyvendinus 33 griežtus švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosaugos valdymo, saugumo ir paslaugų kokybės reikalavimus.

Mėlynosios vėliavos sertifikatas suteikiamas tik vienam sezonui. Jei paplūdimių būklė patikrinus neatitinka privalomų kriterijų, Mėlynoji vėliava privalo būti nuleista. Šios vėliavos Vilniaus paplūdimiuose suplevėsuos birželio 1–ąją dieną.

Mėlynoji vėliava plevėsuoja daugiau kaip 4 tūkst. geriausių pasaulio paplūdimių 50–yje pasaulio šalių. Lietuva šioje programoje pradėjo dalyvauti 2001 metais.

Sinoptikų prognozės

Sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė Delfi teigė, jog šeštadienis bus malonus.

„Tiek naktį, tiek ir dieną lietaus nesulauksime. O danguje bus mažai debesų. Pūs rytinių krypčių vėjas – naktį silpnas, o dieną vidutinio stiprumo.

Šeštadienio naktį jau atsitrauks šalnos, tad nakties metu oro temperatūra bus teigiama – apie 4–9 laipsnius šilumos.

Na, o šeštadienio dieną palepins dar didesnė šiluma, nes sušils nuo 19 iki 24 laipsnių šilumos“, – Delfi sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Sekmadienis, anot sinoptikės, taip pat bus gražus, orų permainų taip pat bus nedaug.

„Taip pat nesulauksime lietaus, danguje dažnai pasirodys saulė. Vėjas irgi nesustiprės – nakties metu išliks silpnas, na, o dieną – vidutinio stiprumo.

Sekmadienio naktį temperatūra pažemės dar mažiau – bus apie 6–11 laipsnių šilumos. O dieną vėl šils iki 19–24 laipsnių šilumos“, – sakė I. Daunoravičiūtė.

Kitos savaitės pradžioje prasidės orų permainos.

„Jau pirmadienį vietomis sulauksime trumpo lietaus, bet išliks šilta. Dienomis daugelyje rajonų temperatūra perkops virš 20 laipsnių šilumos“, – Delfi teigė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją