Staigmena – iš E. Gentvilo

Daugelį klaipėdiečių domino atsakymas į klausimą, ar šiuo metu Klaipėdos mero pareigas einantis Vytautas Grubliauskas sieks antros kadencijos.

Atsakymas į šį klausimą turėjo būti priimtas Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus visuotiniame susirinkime. Jis virto tikru trileriu.

Iki susirinkimo buvo aišku, jog partijos nariai turės galimybę rinktis vieną iš dviejų kandidatų dalyvauti tiesioginiuose mero rinkimuose. Tai – V. Grubliauskas ir Klaipėdos priklausomybės ligų centro direktorius Liudas Andrikis.

Tačiau per visuotinį surinkimą greta šių kandidatų netikėtai buvo iškelta ir Seimo nario Eugenijaus Gentvilo kandidatūra.

DELFI šaltinių žiniomis, po kilusio ažiotažo V. Grubliauskas panoro atsiimti savo kandidatūrą, tačiau pirmasis tokį žingsnį žengė E. Gentvilas ir situacija grįžo į pirminę stadiją.

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus nariai balsų dauguma nusprendė, kad šios partijos kandidatas tiesioginiuose mero rinkimuose Klaipėdoje bus V. Grubliauskas.

Įvardijo seniai

Kai kurios partijos jau seniau įvardijo savo kandidatus užimti Klaipėdos mero pareigas. Socialdemokratų kandidatė bus partijos uostamiesčio skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija nusprendė, kad jie Klaipėdos mere norėtų matyti Seimo narę Agnę Bilotaitę.

Tvarkos ir teisingumo partija taip pat jau įvardijo savo kandidatą į Klaipėdos mero postą. Tai – Klaipėdos savivaldybės tarybos narys, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto dekanas Artūras Razbadauskas.

Kalbina buvusį konsulą

Kitos partijos, kurių narių yra šios kadencijos Klaipėdos miesto taryboje, savo kandidatų į uostamiesčio mero postą dar nepatvirtino. 

„80 proc., kad tuo kandidatu būsiu aš, tačiau tam dar turi pritarti partijos nariai. Aišku, kad kelsime savo kandidatą, o ne remsime svetimos partijos“, - teigė Lietuvos rusų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Viačeslavas Titovas.

Kita tautinių mažumų partija – Rusų aljansas veda derybas su Vaclavu Stankevičiumi, kad šis sutiktų būti partijos kandidatu į Klaipėdos mero postą.

V. Stankevičius buvo Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade, o šiuo metu dirba patarėju Užsienio reikalų ministerijoje. „Su juo jau vyko pirminiai pokalbiai, kalbėsimės dar kartą. Jei mūsų programa sutaps su jo vizija, gal jis sutiks būti mūsų partijos kandidatu į Klaipėdos mero postą, jei ne – ieškosime alternatyvų“, - teigė Rusų aljanso narys Viačeslavas Karmanovas.

Savo kandidato dalyvauti tiesioginiuose Klaipėdos mero rinkimuose dar neįvardijo Darbo partija Anksčiau buvo minima Seimo nario, Darbo partijos Klaipėdos skyriaus pirmininko Raimundo Paliuko pavardė.

„Jos tarp kandidatų nebėra, nes jis Seimo narys, jei laimės rinkimus, turės palikti parlamentą, o tai jau galima traktuoti kaip rinkėjų apgaudinėjimą. Todėl renkamės iš kitų dviejų kandidatų, kurių yra du. Tačiau kol jis neišrinktas, pavardės neįvardinsime“, - teigė Darbo partijos Klaipėdos skyriaus pirmininko pavaduotoja Ilma Šiaškienė.

Renkasi tarp Klaipėdos ir Vilniaus

Intrigą iki paskutinės minutės stengiasi išlaikyti ir Seimo narys Naglis Puteikis Jis jau yra sakęs, kad dalyvaus tiesioginiuose mero rinkimuose, tačiau dar neapsisprendė kuriame mieste – Klaipėdoje ar Vilniuje.

„Nesakyčiau, kad sugrįžti į Klaipėdą, būti uostamiesčio meru reikštų grįžimą iš nacionalinės politikos į regioninę. Kaip tik jaučiuosi atitrūkęs nuo klaipėdiečių, lyg ir esu jiems skolingas. Tačiau dar kokį mėnesį tikrai galvosiu, kur kandidatuoti – sostinėje ar uostamiestyje“, - teigė N. Puteikis.

Anot Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko, kandidatai gali mąstyti iki gruodžio 6-osios. Tai – paskutinė diena, kai savivaldos rinkimuose galima užsiregistruoti savarankišku politinės kampanijos dalyviu. Jei politikai to nepadarys, jie toliau dalyvauti rinkimuose nebegalės.

Kitų metų sausio 29 dieną VRK skelbs galutinius kandidatų į merus, partijų ir rinkimų komitetų, siekiančių patekti į savivaldybių tarybas, sąrašus.

Savivaldos rikimai vyks kitų metų kovo 1 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)