Šventės, kurią tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija, pradžioje demonstruoti regionų tautiniai kostiumai. Žiūrovai vaizdo ekranuose išgirdo Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus sveikinimą. Šis pasirašė dainų šventės „Amžių sutartinė“ deklaraciją - visuotinį priesaką Lietuvai, kuriuo ateities kartoms patvirtinama: „Mes čia esame tūkstantį metų ir būsime, nes mes - žmonės Lietuvos. Nes Lietuva - tai mūsų likimas ir dovana“.

„Mus jungianti ir vienijanti stiprybė pasiekė mus per dainą ir šokį. Mūsų senolių perduoti dainų žodžiai ir melodija, šokių žingsniai ir muzika ne kartą įkvėpė Lietuvą pakilti naujam Atgimimo skrydžiui, o mūsų žmones - išsivaduoti iš priespaudos pančių ir oriai užtraukti naują Laisvės giesmę“, - kalbėjo šalies vadovas.

Maestro Virgilijus Noreika atliko Lietuvos himną - Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“, kurią kartu giedojo susirinkusi minia.

Koncerto vedėjai Edita Mildažytė ir Algirdas Kaušpėdas į sceną kvietė žinomus Lietuvos žmones, kurie, pasirašę po dainų šventės deklaracija, tardavo sveikinimo žodį ir užvesdavo vis kitą lietuvišką dainą. Tautą sveikino lietuvių kalbos mokytoja Dainora Eigminienė, mokslininkas Algis Rimas Piskarskas, poetas Vladas Braziūnas, dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, istorikas Alfredas Bumblauskas ir būrys kitų.

Vakaro metu pristatyta Lietuvos istorija, kultūra, ją kūrę visuomenės veikėjai. Į dangų paleisti balti balandžiai, turėję priminti menininkų Nomedos ir Gedimino Urbonų projektą šiuolaikinio meno bienalėje Venecijoje „Villa Lituania“.

Koncerto metu skambėjo dainos „Ant kalno mūrai“, „Augo kieme klevelis“, „Pasveikinkim vieni kitus“ ir daugelis kitų. Veronika Pavilionienė traukė „Lietuva brangi“, o vakarą baigė Modesto Pitrėno diriguojamas simfoninis orkestras. Artėjant vidurnakčiui dangų nušvietė fejerverkai.

Koncertas „Pasveikinkim vieni kitus" vainikavo pirmąją dainų šventės dieną – pavakarę renginiai „Čia tūkstantį metų dabar" vyko Sereikiškių parke, Bernardinų ir Šv. Jonų bažnyčiose.

Dainų šventę Vilnius pasitinka pasipuošęs – Gedimino prospekte blyksi vėliavos spalvų girliandos, mieste kabo trispalvės. Jau kelinta diena Vilniuje pilna iš Lietuvos ir užsienio suvažiavusių dainininkų ir šokėjų. Tūkstantmečio dainų šventėje dalyvauja apie 40 tūkstančių žmonių.

Dainų šventės renginių programą galite rasti čia.

Pirmoji dainų šventė Lietuvoje surengta 1924 m. 2003 m. UNESCO paskelbė Estijos, Latvijos ir Lietuvos Dainų švenčių tradiciją žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo šedevru.