Informacija perduota policijai, per spaudos konferenciją sekmadienį sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

„Dėl pažeidimų šiandien esame gavę labai mažai pranešimų - keletą pranešimų dėl agitacijos trumposiomis žinutėmis, elektroniniais laiškais. Vienas įdomesnis atvejis pastebėtas Varėnos rajone, kad rinkimų stebėtoja galbūt papirkinėjo rinkėjus, informacija perduota policijos pareigūnams“, - sakė L.Matjošaitytė.

Policija iš viso nuo kovo 4 dienos 7 val. iki kovo 15 dienos 10.30 val. gavo 69 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais, sekmadienį gauta 13 tokių pranešimų. Ikiteisminių tyrimų balsavimo dieną nepradėta, o iš anksčiau vykdomi trys ikiteisminiai tyrimai.

Vienas ikiteisminis tyrimas atliekamas Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate, kiti du - Alytaus ir Tauragės apskričių komisariatuose. Šiaulių ir Tauragės apskričių pareigūnai atlieka tyrimus dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, o Alytaus - dėl šmeižimo.

Kaip per spaudos konferenciją sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas, balsavimo dieną neišvengta ir netinkamo rinkimų komisijų narių elgesio - Varėnoje nuo darbo nušalinta neblaivi rinkimų prievaizdė.

„Deja, kartais ir mūsų apylinkių komisijos pridaro rūpesčių. Ggavome pranešimą, kad Varėnos rajono Puodžių rinkimų apylinkės komisijos narė pasirodė girta, jai nustatytas lengvas girtumas - 1,28 promilės. Aišku, ji nušalinama nuo darbo, ir galvoju, kad apygardos rinkimų komisija, jei dar nepriėmė, labai greitu laiku priims sprendimą, kad ji netenka teisės dirbti rinkimų komisijose keliriems metams“, - sakė Z.Vaigauskas.

Merai antrajame ture renkami 40-tyje savivaldybių.