Klaipėdos rajono teritorijoje, šalia Danės upės esančioje sodų bendrijoje „Pakrantė“ apsemtos kelios gatvės, kuriomis lengvieji automobiliai neišvažiuoja. Vanduo veržiasi ir į gyvenamuosius namus.

Greta kai kurių sodybų vanduo siekia iki juosmens. Bendrijos pirmininkas Egidijus Vaišvila sako, jog kreipėsi į Klaipėdos rajono civilinės saugos specialistus, tačiau jokios pagalbos nesulaukė.

Tuo metu Klaipėdos apskrities civilinės saugos departamento duomenimis, vandens lygis pakilo ir viršija kritinę ribą pamaryje – Rusnėje bei Lankupiuose, kitur vanduo slūgsta arba kyla nežymiai.

Nors vandens lygis šiek tiek nukrito Minijoje ties Kartena bei Akmenoje ties Kretinga, čia tebėra apsemtos kelios sodybos.

Vanduo slūgsta ir prie Kurmaičių užtvankos. Tačiau pakilus vandens lygiui Danės upėje, Tauralaukyje apsemtos žirgyno prieigos.

Lietuvos hidrometereologai Vakarų Lietuvoje prognozuoja smarkų lietų. Tuo metu vietos sinoptikai teigia, jog kritulių neturėtų būti daug.

Šiaulių rajone patvino Venta

Netoli Kuršėnų Ventos upė taip patvino, kad apsėmė atkarpą kelio, miškelį, elektros pastotę ir sodybą. Kelininkai uždarė kelią ties Gilvyčiais, mat potvynis sukėlė grėsmę eismo dalyviams.

VĮ „Šiaulių regiono keliai“ vienas vadovų Remigijus Karpavičius sako nežinąs, kiek truks potvynis, tačiau jau aišku, kad nuostolių bus - ištvinęs ir vis kylantis upės vanduo žvyrkelio dangą dabar neša į vieną pusę, kai vanduo ims slūgti, žvyrą nuo kelio neš į upę. Išplautą kelią gali tekti rimtai remontuoti.

Visai šalia potvynio vietos soduose gyvenantys ar tik vasarojantys žmonės sako, kad kol kas elektra yra, visi, kam reikia, turi vaistų, mobiliuosius telefonus, maisto, tačiau ne vienas ir apsidraudė - apie potvynį pranešė giminaičiams arba skubiai ruošiasi iš sodų išvykti.

Žemesnėse vietose esančių sklypų savininkės sako, kad jau susitaikė su mintimi, kad potvynio vanduo paskandino visą būsimą derlių - po vandeniu dabar yra bulvės, svogūnai, vargu ar besužydės paskandinti gėlių darželiai.

Venta nuplukdė ir kelias kupetas kaimiečių sugrėbto šieno. Šilelio kaimo vienkiemio gyventojai sako, kad jau galvoja, kur sukelti baldus ir drabužius, kur išvežti naminius paukščius, mat pakilusi Venta jau teliūškuoja beveik prie trobos slenksčio.

Pasak vietos gyventojų, ties Gilvyčiais, Smilgiais, Kuršėnais Venta taip nebuvo ištvinusi gal 30 metų. Vanduo Ventos upėje vis kyla, nes nesiliauja lietus.