"Aš manau, kad čia yra kai kurių privačių kompanijų kurstoma akcija, kuri iš tiesų visiškai paremta prasimanytais argumentais. Be to, tą kampaniją aktyviai palaiko Gintaras Steponavičius ir Eligijus Masiulis (opozicinio Liberalų sąjūdžio atstovai - red.). Greičiausiai dar kažkas. Mano nuomone, už to stovi kažkoks privatininkų interesas, kurio aš negaliu suprasti", - pirmadienį BNS komentuodamas koalicijos partnerių "darbiečių" išsakomą kritiką sakė V.Andriukaitis.

"Mes dirbame savo darbus, yra patvirtinta Vyriausybės programa yra patvirtinti veiksmai, mes baigiame padaryti visos sveikatos sistemos analizę, tą analizę pristatysime. Taip pat įvyko Konstitucinio teismo posėdis, yra sprendimas, dabar kaip tik yra galimybė nagrinėti visus teisinius aspektus. Vietoje to nežinia kuo užsiimama", - sakė socialdemokratas.

Ministro teigimu, apie jo veiklą nė vienas iš jį viešai kritikuojančių "darbiečių" nėra su juo kalbėjęs, koalicijos partnerių priekaištus jis teigė girdįs pirmą kartą.

"Pirmą kartą iš jūsų girdžiu. D.Mikutienė tai apskritai užsiima viešųjų ryšių kampanija nuo pat pirmųjų mūsų darbo žingsnių, nes mes nebe pirmą kartą jaučiame, kad ji viešojoje erdvėje tokiu būdu veikia. Tai niekuo manęs nestebina. Kadangi nei V.Gapšys, nei V.Uspaskichas nėra nei man skambinę, nei teiravęsi, tai aš nieko negaliu apie juos pasakyti", - teigė V.Andriukaitis.

Klausiamas, kaip įsivaizduoja darbą ar žadamas pertvarkas sveikatos reformą nesant koalicijos partnerių palaikymo, ministras teigė, jog "du ar trys žmonės - dar ne visa koalicija".

Valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys pirmadienį pareiškė, jog sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato V.Andriukaičio darbas tam tikrose srityse nekelia pasitikėjimo nei politikams, nei visuomenei.

"Mes matėm aiškiai, kad nekelia pasitikėjimo ne tik politikams, bet ir visuomenei ministro Andriukaičio darbas tam tikrose srityse, bet šiandien tas klausimas nebuvo keliamas", - pirmadienį po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė V.Gapšys.

Itin kritiškai paie V.P.Andriukaičio veiklą praėjusią savaitę yra pasisakę Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas, buvęs partijos vadovas Viktoras Uspaskichas. Jis teigė ministro darbą vertinantis "labai prastai".

"Labai prastai, aišku. Aš, kaip liberalas, demokratas, tikrai galiu pasakyti, kad ten, kur veikia kapitalizmas, laisva rinka, turime neatitrūkti nuo tos ES bendrijos, kur egzistuoja privati medicina. Jeigu jis bandys žlugdyti, Darbo partija, tikiuosi, viena iš pirmųjų bandys tam užkirsti kelią", - penktadienį žurnalistams sakė V.Uspaskichas, paprašytas įvertinti sveikatos apsaugos ministro darbą.

Ministrą ir jo pateikiamą Konstitucinio Teismo nutarimo interpretaciją dėl sveikatos apsaugos kritikavo ir Seimo sveikatos reikalų komiteto pirmininkė "darbietė" Dangutė Mikutienė. Pasak jos, ministerijos darbas vyksta chaotiškai.

"Žinote, jokių esminių įstatymų dėl, tarkim, Vyriausybės programos įgyvendinimo, mes iki šiol nesulaukėm. O greitai jau bus pusė metų. Prikurta daugybė visokių komisijų, visokių trišalių tarybų pridubliuotų, įvairių struktūrų. Net pacientų organizaciją sugalvojo kažkaip išformuoti, nors tai visai ne jo (ministro – red.) kompetencija. Viskas kažkaip labai chaotiška, o darbų nėra", - interviu LRT laidai "Savaitė" sekmadienį sakė D.Mikutienė.

V.Andriukaitis ne kartą yra pareiškęs, kad finansuojant medicinos paslaugas pirmenybė turi būti teikiama valstybės ir savivaldybių, o ne privačioms gydymo įstaigoms.