„Žmonės kartais nori atsidėkoti, taip yra visame pasaulyje. Vokietijoje vienas chirurgas gavo automobilį, ir tai yra vieša. Tai yra labai žmogiška, iš to nereikia daryti negražios diskusijos. Visai kas kita, kai prievartauja kyšio. Tuos dalykus reikia fiksuoti, ministerijos tinklalapyje galima apie tai pranešti. Bet ten, kur dovana, atsidėkojimas... Tai skirtingi dalykai“, - portalo 15min.lt konferencijoje teigė V. Andriukaitis.

Socialdemokratas taip pat pareiškė ministro kėdėje uždirbantis per daug.

„Man gėda čia sėdėti, mano atlyginimas – daugiau nei 10 tūkst. litų, siaubingai didelis. Tuo metu slaugytojos atlyginimas mažas – 800–1000 Lt. Sukūrėme sistemą, kad atlyginimai skiriasi dešimt kartų. Gėda apie tokią sistemą kalbėti, reikia grįžti prie sisteminės atlyginimų peržiūros. Vokelių sistema egzistuoja, gydytojai, seselės dirba po kelis darbus – chaosas“, - konstatavo ministras.

Paprašytas papasakoti, kaip gydosi nuo šiuo metu šalyje siaučiančio gripo, politikas pateikė ir savo sveikatos receptą.

„Paprastas klausimas: gripo laikotarpiu reikia pirmiausia įprasti dažniau plauti rankas. Nekosėti, nečiaudėti vieni kitiems, reikia šiltų kojinių, nevaikščioti šaltomis kojomis ir rankomis. Labai daug reikia gerti karštų gėrimų su citrina. Citrina yra fantastiškas vaisius, obuolių sultys – fantastiškas dalykas. Paprasčiausios priemonės: aspirinas, paracetamolis, kaklą apsirišti. Jei prastai jaučiatės, miegokite su vilnonėmis kojinėmis“, - patarė V. Andriukaitis.