DELFI jau rašė, kad kotedžų kvartale Laurų gatvėje, šalia kurio yra aptverta valstybinės žemės gyvena ir Algirdas Paleckis. Vis dėlto atsakomybę už valstybinės žemės užėmimą teks prisiimti jo kaimynui, nes būtent šalia jo namo yra aptverta valstybinė žemė.

NŽT nustatė, jog užimtas daugiau nei 5 arų valstybinės žemės gabalas

Iš DELFI informaciją apie galimus įstatymo pažeidimus gavusi Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) teritorijoje atliko patikrinimą, informacija apie pažeidimus pasitvirtino.

„Informuojame, kad atlikus patikrinimą buvo nustatytas valstybės žemės ploto (daugiau nei 5 a.) užėmimas“, - DELFI komentavo NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Ruslanas Golubovas.

Pasak jo, dabar bus iškviesti savininkai, jiems surašytas protokolas ir tada viskas priklausys nuo savininkų. Jeigu jie geranoriškai pašalins pažeidimus, viskas taip ir baigsis, jeigu ne, vėl bus atliktas patikrinimas ir asmenys bus baudžiami.

VTPSI atliks patikrinimą

Kadangi aptvertoje valstybinėje žemėje yra ir statinių, pavyzdžiui pavėsinė, DELFI informaciją apie galimus statybų pažeidimus perdavė ir Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTPSI). Ši taip pat ketina atlikti patikrinimą.

„VTPSI Vilniaus skyriaus specialistai artimiausiu metu patikrins nurodytas aplinkybes“, - DELFI komentavo VTPSI atstovė viešiesiems ryšiams Vida Aliukonienė.

Užsitvėrė valstybinę žemę, kad žmonės nedarytų gamtinių reikalų po jo langais

Sklypas, šalia kurio buvo nustatytas pažeidimas, Registrų centro duomenimis, priklauso Donatui Andriulioniui bei Natalijai Andriulionei.

D. Andriulionis yra verslininkas, projektavimo bei statybos darbų įmonės „Interresta“ generalinis direktorius. Jis DELFI aiškino, kad valstybinę žemę užsitvėrė, nes sodininkai greta jo sklypo degino laužus bei darė gamtinius reikalus.

„Dar nemačiau išvados. Ten vyksta procesas jau antri metai, pagal įstatymą galima nusipirkti keletą arų žemės šalia“, - kalbėjo D. Andriulionis.

Užtverta ir užstatyta galimai valstybinė žemė

Verslininkas teigė, kad apsitvėrė daugiau žemės, nes gyvenimą gadino šalia esantys sodininkai: „Tas šiukšlynas būtų niekam nereikalingas. Anksčiau ten sodininkai lapus degino, todėl, kad dūmai neitų į namus, užsitvėrėme. Pradeda vos ne po langais laužus kūrenti. Ten sodininkai nešdavo supuvusius obuolius, ten darydavo šiukšlyną.

Padarė stotelę transporto, o tualeto nėra, ateina sodininkai, laukia valandomis ir kur gamtinius reikalus atlieka, kaip galvojat? Tiesiai po langais. Aš jums konstatuoju faktą.“

Žinote nelegalių ir savavališkų statybų atvejų Lietuvos parkuose, draustiniuose, valstybinėje žemėje arba kai statybos prasidėjo be leidimų taip pat įtartinų žemės užgrobimo atvejų bei sandorių? Kviečiame informacija pasidalinti su portalu DELFI. Garantuojame šaltinių konfidencialumą. Rašykite laiškus elektroniniu paštu birute.davidonyte@delfi.lt.