Helmutas Schmidtas buvo atsakingas ir išmintingas politikas, valstybės tarnautojas, ilgus metus atsidavusiai dirbęs savo šalies ir jos žmonių labui. Kancleris H. Schmidtas buvo ypač gerbiamas ir vertinamas ne tik kolegų politikų, bet ir Vokietijos žmonių – jis buvo telkiantis politikas, savo valdymo metais šalį vedęs augimo ir visapusiško stiprėjimo keliu“, – rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Pasak prezidentės, H. Schmidtas nuosekliai siekė didesnio bendradarbiavimo Europoje ir prisidėjo prie vieningos Europos kūrimo. Net ir baigęs politinę karjerą išliko neabejingas svarbiausiems valstybės klausimams, aktyviai pasisakydamas ir dalindamasis rūpesčiu su tautiečiais ir europiečiais.

Šalies vadovė pareiškė užuojautą H. Schmidto šeimai, artimiesiems ir visai Vokietijai.

Dėl buvusio Vokietijos kanclerio netekties užuojautą Vokietijos Federacinės Respublikos kanclerei Angelai Merkel pareiškė Lietuvos Vyriausybės vadovas.

„H. Schmidtas buvo išmintingas politikas, puikus diplomatas ir, svarbiausia, – ilgametis kovotojas už demokratiją Europoje ir visame pasaulyje. Dėl buvusio Vokietijos Kanclerio netekties reiškiu užuojautą šeimos nariams ir artimiesiems, taip pat bendražygiams ir visai Vokietijos tautai“, – savo užuojautoje sako premjeras A. Butkevičius.

Kaip ELTA jau pranešė, eidamas 97-uosius metus H. Schmidtas mirė antradienį savo namuose Hamburge. Jis vadovavo Vokietijos Vyriausybei nuo 1974 iki 1982 metų.