Kaip BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė, Vyriausybės vadovas su šeima šiemet planuoja savaitę atostogauti šalies pajūryje, Palangoje, dar savaitę numato vykti atostogų į užsienį.

Pasak E. Butkutės-Lazdauskienės, ministras pirmininkas ketina ilsėtis „vienoje Europos valstybių“, atostogos planuojamos liepos pabaigoje - rugpjūčio pradžioje.

Prezidentė D. Grybauskaitė, kaip ir ankstesniais metais, atostogų neplanuoja - prezidentės spaudos tarnyba BNS informavo, kad vasarą ji planuoja dirbti, nes Prezidento įstatymas nenumato atostogų šalies vadovui.

D. Grybauskaitės pavyzdžiu pasekti žada ir Seimo pirmininkė L. Graužinienė.

Jos patarėja ryšiams su visuomene Dalia Valentienė BNS teigė, kad ilsėtis bent jau kol kas parlamento vadovė neplanuoja dėl to, kad atostogų Seimo nariams nenumato Seimo statutas.

„Nei Seimo nariams, nei Seimo pirmininkei įstatymai nenumato atostogų. Kol kas dar tęsiasi pavasario sesija, kuri baigsis liepos 17 dieną. Kai nebevyks Seimo posėdžiai, Seimo pirmininkė ketina aktyviai ruoštis rugpjūčio pabaigoje vyksiančiam Šiaurės ir Baltijos šalių, NB8 parlamentų pirmininkų susitikimui, turės ir daugiau darbų. Taigi, aktyvi vasara“, - sakė D. Valentienė.

Nors šiuo metu Seimo Statutas atostogų nenumato, o laikas tarp sesijų išnaudojamas darbui komitetuose ir komisijose, susitikimui su rinkėjais, paprastai parlamentarai šį laiką išnaudoja poilsiui.

Seimo pavasario sesija baigsis liepos 17 dieną, rudens sesija prasidės rugsėjo pradžioje.

Prezidentė D. Grybauskaitė prieš dvejus metus yra tvirtinusi, jog dėl savo atostogų reglamentavimo palieka spręsti Seimui. Parlamentas spręsti šio klausimo kol kas taip pat dar nesiėmė.