Kaip skelbiama Prezidentūros pranešime, VGT nariai įvertino saugumo situaciją regione kaip blogėjančią, tačiau karinės grėsmės Lietuvai lygiui išliekant žemam jo vertinimas nėra keičiamas.

VGT nariai sutarė, kad, Rusijos režimui paskelbus mobilizaciją, Lietuvos Respublikos valstybės sienos su Rusijos Federacija apsauga turi būti sustiprinta, atsižvelgiant į galimas grėsmes. Atsižvelgiant į įtemptą situaciją, VGT nutarė rekomenduoti Vyriausybei peržiūrėti Valstybės sienos priedangos planą.

VGT taip pat aptartos valstybės sienos su Baltarusija apsaugos stiprinimo priemonės, turinčios papildyti fizinio barjero įrengimą ir užkardyti nelegalią migraciją. Sutarta, kad Baltarusijos pareigūnų veiksmai, kai pažeidžiama Lietuvos Respublikos siena ir gadinamas fizinis barjeras, laikytini sąmoningomis provokacijomis didinant įtampą ties išorine NATO siena.

VGT nariais yra Prezidentas Gitanas Nausėda, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją